Кухонні звички, яких треба позбутися

Продукти, які ви готуєте, навряд чи скажуть вам дякую за невимитий після м'яса ніж або істеричне перемішування під час приготування. До вашої уваги декілька кухонних звичок, про які непогано було б задуматись.

Хапати м'ясо із пательні

Після приготування, дайте м'ясу “відпочити” протягом 5-10 хвилин. Така звичка допоможе перерозподілу соків всередині волокон і попередить виливання рідини на гарніри та сусідні страви.

М'ясо на пательні

Постійне перемішування

Іноді часте перемішування — це добре, а у деяких стравах (наприклад, різотто) та соусах (наприклад, бешамель) просто необхідно. Але якщо вам потрібно досягнути рум'яного кольору або скоринки на овочах або м'ясі, то краще просто дати їм “дійти” самостійно. Якщо ж звичка бере своє і руки вже дуже сверблять помішати, злегка підніміть лопаткою м'ясо та погляньте на стан скоринки — якщо вона ще не досягла потрібної кондиції, зачекайте ще.

Перемішування страви

Неправильне приладдя

Мова не йде про якісь зайві гаджети або складні механізми. Усе набагато простіше: наприклад, звичка не використовувати металеві лопатки на пательнях із антипригарним покриттям. Також, не використовувати пластик (якщо тільки він не термостійкий) із гарячими стравами та напоями. У більшості випадків вашими найкращими друзями є дерев'яна ложка та металева лопатка для риби.

Кухонне приладдя

Одна дошка для усього

І не тільки дошка. Після роботи із сирим м'ясом або рибою обов'язково потрібно ретельно мити дошку та ножі, а не братися різати ними наступний продукт. Ця звичка попередить забруднення одного продукту іншим, і, як наслідок — вбереже вас від багатьох інфекцій та хвороб.

Нарізання м'яса

Нерозігріта пательня

Якщо вам потрібен просмажений стейк або хрусткі шматочки курятини, усе це не можна викласти на пательню одразу ж. Трохи розігрійте суху пательню, потім додайте олії — це позбавить від незручного моменту, коли усе починає підгорати і димитись у лічені секунди.

Пательня з олією



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.