Кулінарна мандрівка: країни із найбільш корисною кухнею

Їжа — є важливою складовою кожної мандрівки. Адже, як ми всі знаємо, кухня — один із найкращих показників народних звичаїв та традицій. Відправляючись у подорож або у відпустку, можна побалувати не лише свій естетичний смак, а й кулінарний.

У яких країнах найбільш корисна кухня і де без зусиль можна привести себе у форму за час відпустки?

Японія

Відповідно до рейтингу, складеного журналом Forbes, найбільш корисною кухнею є японська. Мешканці цієї країни живуть більше 90 років і практично не страждають ожирінням саме завдяки розумному підходу до харчування.

Головними інгредієнтами більшості національних страв у Японії є риба, морепродукти, водорості, зелень, злакові та овочі. Тут не прийнято піддавати страву тривалій термообробці, що сприяє тому, що більшість вітамінів залишаються і в готовому продукті.

Особлива увага приділяється сої, яка частково замінює японцям молочні продукти. Жоден прийом їжі не обходиться без соусів та прянощів, які сприяють роботі кишечнику. Окрім того, як і всі азіати, японці їдять невеликими порціями, ніколи не перебираючи із кількістю їжі.

Японська кухня 

Сингапур

Наступне місце серед найбільш корисних займає різноманітна, скомбінована із сусідніх, кухня Сингапуру. Тут перейняли найкращі кулінарні звички Японії Індії, Китаю і Таїланду, приправили це за власним смаком і отримали дещо іноді зовсім несподіване, але, безперечно, корисне.

Окрім морепродуктів, овочів, сої і трав, тут широко використовуються кокосові горіхи, які щедро проростають на території острівної країни. Їх молоко та м'якоть використовуються і у бульйоні, і гарнірі, і десерті, і, навіть, у коктейлях.

Кухарі Сингапуру, також, не прихильники тривалого приготування їжі, тому тушкують, варять та смажать за лічені хвилини.

Кухня Сингапуру

Китай

Багатовікова філософія Китаю знайшла втілення і у їжі. Тут не прийнято їсти швидко або несмачно, адже споживання їжі — це справжнє мистецтво. Маленькі порції, десятки страв на столі та різноманіття кулінарних традицій у різних регіонах країни можна вважати основними ознаками місцевої, корисної, кухні.

Оскільки далеко не усі китайські провінції мають вихід до моря, рибу можна зустріти, також, не на кожному столі. У центральних регіонах джерелом білка є бобові, курка, свинина, а, також, більш екзотичні види м'яса, наприклад, зміїне.

Готують у Китаї практично усе, що можуть подарувати море та земля, позаяк, національна кухня дуже різноманітна. Навіть простий рис тут можуть подати із сотнею спецій та десятками соусів, зробивши його досить цікавим та несподіваним.

Китайська кухня 

Швеція

Ввійшли до рейтингу корисних кухонь і європейські країни, причому, на висоті виявилася холодна Швеція. Хоча країна і не здатна похвалитися екзотичними фруктами, різноманіття риби, яка подається у вареному, копченому, соленому, смаженому і, навіть, сирому вигляді на столи кожної родини, частково компенсує нестачу корисних вітамінів та мікроелементів.

Також, популярними у Швеції є овочі та ягоди, якими кожна господиня запасається влітку. А ось взимку настає не дуже приємний час — до раціону харчування входять переважно копченості та маринади. Зате шведи дуже правильно підходять до обробки круп та борошняної продукції. Особливим попитом тут користуються чорний хліб із горіхами та злаками, каші та зернові суміші. А ось солодку випічку та жирні креми на прилавках та кухні знайти досить важко.

 Шведська кухня

Іспанія

І кухня Середземномор'я закріпилася у списку найбільш корисних. Італія та Іспанія хоч і є для більшості наших мандрівників місцями, де можна наїстися пасти, паельї або піци, все ж славиться не тільки цими стравами.

Різноманіття овочів, які тут їдять як свіжими, так і запеченими, натуральна оливкова олія, свіже молоко та поживні сири дарують іспанцям тривале життя та відмінне здоров'я. А м'ясні продукти тут доповнюють гострими спеціями, перетворюючи їх у вишукані і, при цьому, нежирні страви.

 Іспанська кухня

Якщо ви хочете провести відпустку не тільки цікаво, смачно, а й корисно для здоров'я — обирайте одну із перерахованих країн. А для початку можете просто познайомитись із особливостями рецепти їх національних кухонь, і влаштувати собі кулінарне свято вдома.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.