Лікувальні властивості мускатного горіху

Багатий на різні хімічні речовини мускатний горіх знайшов широке застосування у народній медицині та косметології.

І ось тепер вчені Бірмінгемського університету вирішили провести дослідження, покликане перевірити його лікувальні властивості і те, наскільки наявні у горіху речовини допомагають боротися з різноманітними захворюваннями. Дослідження опубліковане у виданні Expert Opin Pharmacother.

Мелений мускатний горіх

До раціону учасників дослідження протягом тривалого часу були включені страви з присутністю мускатного горіху. При цьому вони пройшли обстеження до і після початку щоденного споживання спеції.

Вчені відмічають, що даний горіх не можна споживати у необмежених кількостях. Коли споживання мускатного горіху перевищує 1 г на 10 кг маси людини, може наступити передозування, що становить небезпеку для життя.

Мускатний горіх

Застосування даної спеції терапевтичних цілях показано, незважаючи на вміст отруйної речовини, яка може викликати неприємні наслідки, оскільки споживання мускатного горіху у розумних межах володіє суттєвим лікувальним ефектом.

У дослідженні відмічається, що добова норма спеції обмежена двома ядрами мускатного горіху. У ході дослідження було відмічено, що речовини, які знаходяться у складі спеції, володіють стимулюючою дією на нервову систему та чинять легкий заспокійливий вплив.

Мускатний горіх

Речовини у складі даного горіху сприяють забезпеченню нормальної життєдіяльності організму та проявляють стійкий терапевтичний ефект. Мускатний горіх чинить позитивну дію при безсонні, нервовій збудливості, захворюваннях серцево-судинної системи. 

Також відмічено легкий стимулюючий та тонізуючий ефект, однак є протипоказання при епілепсії та розладах центральної нервової системи. У окремих випадках перевищення рекомендованого дозування викликає задишку, аритмію, проблеми травного тракту.

Випічка з мускатним горіхом

Більше про корисні властивості спецій читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chudo-speciyi.

А про спеції, про які мало хто чув, розкаже стаття - http://harchi.info/articles/speciyi-pro-yaki-malo-hto-chuv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.