Любов до солоної їжі зумовлена генетично

Те, що вам завжди усе здається недосоленим, можна пояснити не забаганками, а успадкованою від батьків особливістю сприйняття смаку.

Сіль

Результати дослідження, проведеного вченими з Університету штату Кентуккі (США), були представлені на щорічних наукових сесіях Американської асоціації по вивченню та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Дослідники проаналізували звичний раціон харчування, а також генетичний профіль 407 людей, середній вік яких становив 51 рік. У всіх учасників було принаймні два фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Виявилось, що носії певного варіанту гену TAS2R38, який, як показали попередні дослідження, відповідає за дуже гостре сприйняття гіркого смаку, споживали з їжею майже удвічі більше солі, ніж максимальний розмір рекомендованої добової норми (5,25 г солі в день). 

Солоні чіпси

Вчені припустили, що люди з генетично обумовленою відразою до гіркого за допомогою солі маскують неприємний для них смак, і тому споживають багато солі. Або ж загострене сприйняття гіркого йде на пару із загостреним сприйняттям солоного, цей смак здається носіям варіанту гену TAS2R38 дуже приємним, що також приводить до збільшення споживання солі. Дослідники припускають, що знання про генетичні основи індивідуального сприйняття смаку може у майбутньому допомогти людям правильно складати раціон свого харчування.

Хлопчик солить їжу

Також вчені встановили, що гени відповідають і за любов до кави - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/lyubov-do-kavy-zumovlena-genetychno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.