Морозиво, що не тане

Гості парку розваг Alton Towers у Великобританії можуть поласувати морозивом, що не тане. Рецепт десерту виробники тримають у секреті.

Морозиво

Шеф-кухар та відомий британський кулінарний експериментатор Хестон Блюменталь виготовив морозиво, що не тане навіть під найбільш палким сонцем. Хоча рецепт десерту засекречено, репортерам все ж вдалося дізнатися, що ріжок довгий час буде зберігати форму завдяки спеціальній температурній обробці. Ванільний ріжок продається у парку розваг Alton Towers у графстві Стаффордшир (Великобританія).

Раніше, у 2013 році, Девід Едвардс з Гарварду створив морозиво WikiPearls, яке не тане у руках завдяки оболонці з кокосу або арахісу. Десерт продається у декількох магазинах в США та Великобританії та має 3 смаки: манго, шоколад і ваніль. 

Морозиво WikiPearls

Морозиво, що не тане — не перший надзвичайний винахід Хестона Блюменталя. Він любить дивувати відвідувачів свого ресторану The Fat Duck, наприклад, морозивом з бекону, каш та равликів або чорною ікрою з білим шоколадом. Кухар активно використовує наукові технології та прославився як основоположник молекулярної кухні, застосовуючи при приготуванні сухий лід, рідкий азот і центрифугу. Якщо помістити в агрегат, наприклад, томатний сік, він розділиться на червоний пігмент, безколірну рідину та жири. Кожний компонент можна використовувати окремо, щоб надати стравам унікального смаку.

Ятка з морозивом, що не тане

Більше цікавого про морозиво розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/morozyvo-yak-vono-ye-nove-znayomstvo-iz-desertom.

А про морозиво-хамелеон читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/morozyvo-hameleon.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.