М'які сири, які варто спробувати: топ-5

Моцарелла Ді Буфала Кампана

Моцарелла належить до сімейства сирів, які “тягнуться”. Сировари замішують молочну основу для сиру вручну, поки вона не стає однорідною і формують шар, який кладеться у розсіл та вимочується до отримання щільної волокнистої консистенції. Свіжа моцарелла має солодкуватий присмак молочного ферменту.

Моцарелла

Моцарелла

Епуас

М'який французький сир, який виробляється із коров'ячого молока. Час дозрівання — від 5 до 8 тижнів. Вперше з'явився на фермах Західної Бургундії. Досі регіон славиться найкращими та найсмачнішими сирами епуас. Бургундський сир вимочують у спеціальному бренді, що надає готовим сирним головкам щільну помаранчеву скоринку. Сам сир, також, має дещо бежевий відтінок та пікантний смак осіннього листя.

Епуас

Епуас

Брі Де Мо

Один із найстаріших представників Брі, що згадується ще у книгах 8 століття. Якість одного із найвідоміших сирів із пліснявою, залежить від молока, яке повинне бути непастеризованим, регіону, у якому розташований виробник, а, також, застосування особливого “совка” (знак pelle a brie) — ручного інструменту для розливу молока у форми. Дозрілий Брі Де Мо має дещо випуклу форму та трохи гостріший смак, ніж у таких заводських сирів, які виробляються із пастеризованого молока.

Брі

Брі

Мюнстер

Цей сир варто спробувати на його батьківщині (або хоча б купити оригінальний) — у французькій провінції Ельзас. Мюнстер — один із, так званих, “монастирських сирів”, які виробляють ще з часів Середньовіччя. Особливість приготування — дозрівання у теплих та вологих умовах та регулярне протирання пласких головок сиру розсолом. Дозрілий мюнстер має помаранчевий відтінок та стійкий смак плісняви із фруктовими відтінками.

Мюнстер

Мюнстер

Таледжіо

Один із найстаріших італійських сирів — таледжіо — до початку 20 століття був більше відомий під назвою страккіно (у корені слова — старовинна назва молока, отриманого із тварин після довгого перегону із гір у долину). Сир із коров'ячого молока виготовляють у вигляді прямокутника вагою до 2 кг. Жирний та вершковий сир дозріває більше 30 днів, що надає йому характерного грибного смаку із горіховим післясмаком.

Таледжіо

Таледжіо



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.