Найбільша у світі їжа

Омлет

Найбільший омлет приготували турки у 2010 році, коли вирішили у черговий раз відсвяткувати Всесвітній день яйця. Кухарі за 2,5 годин із 110 тисяч яєць та 432 л олії приготували 6-тонний омлет.

Найбільший омлет

Найбільший омлет

Гамбургер

Найбільший гамбургер приготували у штаті Каліфорнія, США. Гігант важив 352 кілограми. На його приготування витратили 272 кг сирого м'яса, 154 кг тіста, 22,5 кг сиру, 13,5 кг листового салату та багато інших інгредієнтів. Кухарі 14 годин підряд не шкодували сил на приготування велетня.

Найбільший гамбургер

Найбільший гамбургер

Тірамісу

Найбільший десерт у світі приготували кондитери із міста Віллербанн на півдні Франції Кухарям довелось витратити 300 кг вершкового сиру маскарпоне, 60 кн вершків, 72 яєчних жовтки, 109 кг білків, 200 кг цукру та стільки ж печива, щоб отримати 1075, 92 кг тірамісу. І це далеко не весь список інгредієнтів. Десерт довелося помістити на платформу із льоду, щоб шедевр зберігав свіжість.

Найбільше тірамісу

Найбільше тірамісу

Кругла піца

Найбільша у світі піца була приготована на її батьківщині — Італії. Діаметр гіганту — 40 метрів, загальна площа — 1208 квадратних метрів, що майже у 100 разів більше, ніж однокімнатна квартира. Італійські кухарі витратили 8891 кг борошна, 3992 кг томатної пасти, майже 9 тонн моцарелли та багато іншого. Працювали над такою піцою 48 годин. У результаті отримали 16 тонн смакоти, яку розрізали на 5234 шматочки та розіслали по усім притулкам Риму.

Найбільша піца

Найбільша піца

Хот дог

Найбільший хот дог, а, точніше, найдовший, приготували у 2006 році у Японії. 60-метровий фаст-фуд запікали прямо у залі, де проходило святкування 50-річчя однієї із компаній. Мужності японських кухарів вистачило на 8 метрів гарячої собачки.

 

Найбільший хот дог

Фрикаделька

Метью Тітніцкі, шеф-кухар та власник ресторану Nonni's у Нью-Гемпширі, США, приготував найбільшу у світі фрикадельку. У результаті вийшла 101-кілограмова котлета, яку розрізали і розіслали по притулкам Штатів.

Найбільша фрикаделька

Найбільша фрикаделька

Ковбаса

Хорвати полюблять довгеньку ковбаску. Тому вони приготували 530-метрів ковбаси, на яку витратили 400 кг свинини.

Найбільша ковбаска

Найбільша ковбаска

Салямі

Китайці приготували найбільшу у світі салямі. Довжина ковбаси становила 2,2 метри, а вага — 65 кг.

Найбльша салямі

Кекс

Британці — суворі солодкоїжки. Вони явно не наїдаються звичайними кондитерськими виробами. Тому кухарі вирішили приготувати найбільший у світі кекс. Із 75 кг цукру, 200 яєць та 50 блоків масла кондитери приготували 150 кг чуда, яке не залишить байдужим кожного любителя солодкого.

Найбільший кекс

Найбільший кекс

Морозиво

У Ірані, також, живуть, ще ті солодкоїжки. Місцеві кондитери приготували 5 тонн морозива, розміром 1,6 на 2 метри. Після демонстрації гіганта Хашаяр Бахері, організатор заходу, гордо заявив: “Щойно ми побили світовий рекорд та потрапили у Книгу рекордів Гіннеса”.

Найбільше морозиво

Найбільше морозиво



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.