Найдорожчі обіди у світі

Багато хто з нас задавався питанням, як вартість пляшки Кока-коли у ресторані може перевищувати магазинну у десятки разів. Або у вас пропадає апетит при вигляді  зовсім скаженого цінника на звичайний салат Цезар.

Але ж це навіть не квіточки. Окремі вишукані страви із заокругленою до непристойності ціною настільки зміцнили віру ресторанів у те, що попит на них є і при цьому великий, що вони вирішили запустити цілі меню, еквівалентні вартості користованої автівки.

Такі ексклюзивні Prix Fixe обіди, правда, справді хороші, але розібратися у мотивах ціноутворення все одно варто.

До вашої уваги наймодніші ресторани, і секрети ідеального поєднання смачної їжі та чеків, якими можна вдавитися.

Шеф готує страву

Sublimotion, Ібіца, Іспанія - $1850 на людину

Ресторан, відкритий у 2014 році мішленівським шефом Пако Ронсеро у Hard Rock Hotel, пропонує гостям віднести у касу 1850 доларів, щоб забепечити собі привілей пообідати у ньому. Точніше, просто обідом дане дійство назвати важко - сам персонал надає перевагу слову “шоу”.

За стіл, який фізично може вмістити більше 12 людей, почергово виносять на дегустацію близько 15-20 курсів. Ними шеф-кухар із помічниками намагається максимально привідкрити завісу таємничого світу харчових поєднань, на що зазвичай йде до 3 годин.

  • Ctra. Playa D’en Bossa, s/n Sant Jordi de Ses Salines, Ібіца, sublimotionibiza.com

Sublimotion, Ібіца, Іспанія

Masa, Нью-Йорк - $525 на людину

Коли у 2011 році ресторанний критик Сем Сіфтон із New York Times цікавився, чи вартує обід своїх 450 доларів на людину, навряд чи він розраховував на зворотній ефект. За 5 років сума тільки збільшилась - не так суттєво, та все ж це без врахування напоїв.

Правда, тут ще впливає те, що у закладі шефа Маcи Тамаяки остаточно відмовилися від чайових, слідуючи чисто японському принципу, коли професія офіціанта настільки добре оплачується, що не потрібно додаткового заохочення.

  • 10 Columbus Cir, New York, NY 10019, Сполучені Штати, masanyc.com

Masa, Нью-Йорк

Guy Savoy Monnaie de Paris, Париж - $525 на людину

Коли ресторан отримує третю зірку Мішлен, як це і зробив даний заклад, постійні та випадкові гості, зітхаючи, тільки ширше відкривають свої гаманці. Ось і після заїзду у 2015 році у надзвичайну будівлю 18 століття із видом на Лувр Guy Savoy запустив меню з 18 курсів за 525 доларів під назвою Innovations and Inspirations, яке включає смажений лобстер і суп із артишоків з чорним трюфелем.

Що цікаво, однойменне меню у іншому ресторані Guy Savoy, але вже на Caesars Palace із видом на Ейфелеву вежу подають усього за 35 доларів.

  • Monnaie de Paris, 11 Quai de Conti, 75006 Paris, Франція, guysavoy.com

Guy Savoy Monnaie de Paris, Париж

Kitcho, Кіото, Японія - $475 на людину

Сімейний ресторан Куніо Токуокі пропонує гостям на вибір декілька Prix Fix меню, найдорожче з яких складається з 10 курсів і включає у себе декілька сетів сашимі, а також приготовані на грилі та на пару страви.

  • 901 Higashishiokojicho, Karasuma-dori siokouzikudaru, Kyoto, 600-8216, Японія, kyoto-kitcho.com

Kitcho, Кіото, Японія

Ultraviolet, Шанхай - $450 на людину

Ще задовго до виникнення лідеру нашого списку, про якого ми розповімо на завершення, шеф-кухар Пол Пайрет задумувався над концепцією мультиінтерактивного гастрономічного закладу.

То був 1996 рік, але Ultraviolet виник тільки у 2011. Тут разом з обідом у 20 курсів вам подадуть світлове шоу, унікальний аудіосупровід та проекцію власного імені на обідній стіл.

  • Waitan, Huangpu, Shanghai, Китай, uvbypp.cc

Ultraviolet, Шанхай

Joel Robuchon, Лас-Вегас - $425 на людину

Один із найкращих способів витратити свій виграш у ігровій столиці - сходити на обід у готель MGM Grand, де за символічні для Лас-Вегасу 425 доларів вас нагодують карамелізованими перепілками, гусячою печінкою, підшлунковою залозою теляти та іншими вишуканими стравами.

  • 3799 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Сполучені Штати, mgmgrand.com

Joel Robuchon, Лас-Вегас

Alain Ducasse, Париж - $425 на людину

Хороша їжа завжди йде біч-о-біч із непоганою ціною. Ось і оновлений до 3 зірок Мішлен ресторан Алена Дюкаса у готелі Plaza Athenee пропонує чудовий обід із трьох з половиною курсів, сирної тарілки та десерту, але без напоїв за 425 доларів.

Цю та більш бюджетну версію за 225 доларів подають і в іншому ресторані відомого шефа та ресторатора, розташованому на Le Meurice у тому ж Парижі.

  • 25 Avenue Montaigne, 75008 Paris, Франція, alainducasse-plazaathenee.com

Alain Ducasse, Париж

Urasawa, Беверлі-Хіллз - $395 доларів на людину

Хіро Урасава - учень шеф-кухаря, ресторан якого розташований на одному з перших місць у цьому списку, проповідує у своєму закладі все, чого його навчив сенсей.

Висока ціна за виключну якість їжі - це, ймовірно, один із уроків. За майже 400 доларів у Urasawa виносять 30 страв для 10 щасливчиків, які встигнуть забронювати собі місце.

  • 218 N Rodeo Dr, Beverly Hills, CA, 90210, Сполучені Штати, places.singleplatform.com

Urasawa, Беверлі-Хіллз

Maison Pic, Валанс, Франція - $350 на людину

Шеф-кухар Анн-Софі Пік, яка походить із старовинної кулінарної родини, у 2007 році стала четвертою жінкою, яка заробила усі 3 зірки Мішлен для свого ресторану.

Одне це робить Maison Pic, розташований у готелі Relais & Chateau, вартим візиту, зрештою, у нашому списку ще немало сюрпризів.

  • 285 Avenue Victor Hugo, 26000 Valence, Франція, anne-sophie-pic.com

Maison Pic, Валанс, Франція

Chef’s Table, Нью-Йорк - $306 на людину

Єдиний у Брукліні ресторан із 3 зірками Мішлен не так просто знайти, але фанати шефа Сезара Раміреса уже протоптали до нього колію у метрополітені, на території якого він і розташований.

Заклад на 18 місць пропонує дивовижний мікс із 15 курсів, навіяних японською та французькою кухнями. Непоганий початок за якихось 300 доларів, притому що у вас ще зберігається право на безкоштовий проїзд у метро.

  • 200 Schermerhorn St, Brooklyn, NY 11201, Сполучені Штати, brooklynfare.com

Chef’s Table, Нью-Йорк

А про найдорожчі у світі цукерки читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korolivskyy-shokolad-dlya-korolivskyh-statkiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.