Найекстремальніша їжа

 Найгостріша

Найгострішою їжею у світі вважається перець чилі, родом із Автралії. Людина, яка змогла виростити його, дала йому назву Трінідад Скорпіон. Пекучість цього перцю за шкалою Сколвілла (спеціальна шкала для вимірювання гостроти перцю чилі) становить 1 463 700 одиниць, і є найвищою у світі. Цей факт, навіть, зафіксовано у книзі рекордів Гіннесса. На питання про те. Як краще додавати цей перець у їжу, фермер відповів: “Дуже обережно”. Перець насправді настільки пекучий, що при його обробці потрібний захисний одяг — щоб уникнути можливих опіків.

Перець Трінідад Скорпіон

Перець Трінідад Скорпіон

Найнеприємніше пахуча

Vieux Boulogne – м'який сир із північної Франції. Знавці та гурмани сирів описують його, як найбільш “ароматний” сир у світі. У звичайних смертних від цієї “родзинки” буквально перехоплює подих. Той факт, що Vieux Boulogne – найбільш смердючий сир у світі, є навіть науково доведеним. У 2004 році дослідники із Університету Бедфордшир розробили електронний ніс, що здатен аналізувати запах сиру. За результатами дослідження Vieux Boulogne був визнаний ще більш неприємно пахучим, ніж Бургундський Епуас. А Бургундський Епуас має настільки різкий запах, що тримати його у публічних місцях заборонено.

Екстремальний сир Vieux Boulogne своїм відомим “ароматом” зобов'язаний пиву, у якому його вимочують.

Сир Vieux Boulogne

Сир Vieux Boulogne

Найнебезпечніша

Фугу — японська отруйна риба, яка, незважаючи на свою токсичність, вважається кулінарним делікатесом. Вона вбила уже багатьох своїх прихильників, але все одно спокушає гурманів неповторним тонким смаком. Тільки кваліфіковані шеф-кухарі можуть приготувати фугу так, щоб у рибі залишилась мінімальна кількість отрути, яка викликає “усього лиш” відчуття печіння та оніміння язика. При неправильній обробці ця екстремальна риба здатна паралізувати жертву. Найчастіше смерть настає від задухи. Кожного року від споживання у їжу риби фугу помирає 300 чоловік.

Риба фугу

Риба фугу

Найдорожча

У П'ємонті, Північна Італія, росте найдорожчий у світі гриб — білий трюфель. Його, зазвичай, їдять у сирому вигляді. Тільки так можна відчути істинний, неповторний смак та аромат. Ціна білого трюфеля починається від 4500 євро за кілограм. У 2007 році рекордно великий трюфель знайшов Крістіано Савіні, а, точніше, його собака Рокко. Трюфель важив трохи більше 1,5 кг. Продали його за 330 000 $.

Білий трюфель

Білий трюфель

Найдешевша

Багато в'єтнамських сімей через високі ціни не можуть дозволити собі нормального обіду. Тому у них дуже популярним є — м'ясо щурів. Фермери ловлять їх, завертають у бананове листя та продають. У кожному селі працює декілька “мисливців”, яким укінці робочої зміни видають долар за кожний кілограм щурів.

М'ясо щурів

М'ясо щурів

Найбридкіша

Це не просто найбільш екстремальна, а ще й найбільш бридка їжа у світі. Їдять її у Сардинії. Мова йде про гнилий сир Касу Марцу (“Casu Marzu”) із козячого молока із личинками мух всередині.

Сардинці спеціально залишать сир на відкритому повітрі, що мухи відкладали й ньому яйця. Незабаром вони перетворюються на личинки, які викликають бродіння сиру. Коли ступінь ферментації є задовільною, Kasu Marzu ріжеться із їсться із традиційним хлібом.

Більшість шукачів пригод виймають черв'яків перед їжею, однак сардинці вважають, що саме вони надають сиру незвичайного смаку.

Сир Casu Marzu

Сир Casu Marzu

Найнепривабливіша

У Таїланді ви можете спробувати знаменитий фрукт — дуріан. Він солодкий на смак, але володіє специфічним відштовхуючим запахом. Цей фрукт не перевозять у таксі або громадському транспорті. У готелях та аеропортах часто зустрічаються таблички “Заборонено проносити дуріан”. Письменник Ентоні Берджесс якось сказав, що їсти дуріан — це теж саме, що і “їсти солодку малину у туалеті”.

Дуріан

Дуріан

Найдивніша

У багатьох азіатських країнах пити кров змії вважається звичайною справою. Особливо, якщо чоловік хоче справити враження на свою кохану. Кров змішують із соком та алкоголем — виходить екстремальна “кривава Мері”. Найрішучіші люди п'ють кров прямо із змії.

Кров змії

Кров змії



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.