Найпоширеніші помилки після їжі

Щоб харчування справді дійсно було здоровим, важливо стежити не тільки за якістю продуктів. Вчені розповіли про поширені помилки, і саме звички, які здійснюють люди після того, як поїли.

Пуста тарілка

Вони розкритикували теорію про користь піших прогулянок після споживання їжі. Вважається, що такі прогулянки допомагають травленню краще працювати. Втім лікарі стверджують: “Навіть легкий крок не буде корисним, хіба що ви поставите за мету досягти нетравлення шлунку. Гуляти потрібно не раніше, ніж через півгодини після споживання їжі”, — винесли свій вердикт спеціалісти.

Прогулянка

Також шкідливою назвали спеціалісти звичку пити чай одразу після споживання їжі. Чай, і чорний, і зелений, у цьому випадку сповільнить всотування корисних речовин, зокрема заліза, відмітили вони. Такі звички збіднюють харчування, сприяють стрибкам апетиту та розвитку надмірної ваги, вважають терапевти. 

Чай

Окрім того, одразу ж після споживання їжі ніколи не потрібно їсти фрукти, курити та відпочивати у горизонтальному положенні. Кожна з цих звичок, зі слів спеціалістів, викликає різні порушення у нормальному травленні — наприклад, такі як бродіння, синдром подразненого кишечника, ерозію слизової оболонки стравоходу, а також печії.

Жінка курить

Більше про здорове харчування шукайте тут - https://harchi.info/media/pro-zdorove-harchuvannya-z-oksanoyu-skytalinskoyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.