Незвичайні поєднання продуктів

Деякі продукти просто створені один для одного: арахісове масло і джем, горошок та морква, бекон та яйця. А як щодо соєвого соусу та шоколаду або піци і тунця? Виявляється, існує багато досить дивних поєднань, які, тим не менш, залишать яскраве враження нашим смаковим рецепторам. До вашої уваги 10 ідеальних поєднань.

Ананас і сир з блакитною пліснявою

У ананасі та сирі насправді міститься багато схожих речовин. Їх поєднання дозволяє цим продуктам взаємодіяти, доповнюючи смак один одного. Краще всього для поєднання підходить сир з блакитною пліснявою, кислинка якого врівноважується солодкавістю фрукту.

Сир з блакитною пліснявою

Полуниця та пармезан

Посипана тертим пармезаном полуниця прийшла на зміну полуниці у шоколаді. Наявна у цьому сирі масляна кислота, яка також міститься і в шоколаді, вступає в реакцію з флавоноїдами у полуниці та дає насичений солодкий смак.

Полуниця

Піца і тунець

Смак глутамату натрію, притаманний тунцю, робить смак піци більш інтенсивним та ситним. А оскільки тунець швидко насичує, таке поєднання продуктів не дозволить нам з'їсти цілу піцу. Тунець може бути сирим, приготованим на грилі або консервованим.

Піца з тунцем

Темний шоколад і буряк

Особливий смак буряку надають речовини геозим і піразин. Остання також міститься у темному шоколаді, і коли поєднуєш цих два продукти, то отримуєш цікаве поєднання солодкавості і гіркоти. Спробуйте також посипати буряковий салат тертим темним шоколадом.

Темний шоколад

Картопляне пюре і кетчуп

В Індії у Макдональдсі продають канапку з картопляною котлетою, і відвідувачі із задоволенням вмочують її у кетчуп. Картопля має м'який смак, а кетчуп оживляє його за допомогою глутамату натрію.

Картопляне пюре

Шоколад і соєвий соус

Ідеальне поєднання з точки зору хімії. Солоність соєвого соусу підкреслює солодкавість шоколаду. Окрім того, обидва продукти містять смажені, рослинні і фруктові компоненти, взаємно збагачуючи один одного. Спробуйте занурити шоколадний батончик у соєвий соус або додати кілька крапель до шоколадного десерту.

Соєвий соус

Кетчуп і темний шоколадний

Більшість з нас часто поливають кетчупом багато інших продуктів, але навряд чи колись пробували його з шоколадом. Однак у останнього є нотки помідору у смаку, і кетчуп посилює їх, збагачуючи смак. Також у обох продуктів також є нотки петрушки, завдяки молекулі ліналоола.

Кетчуп

Маринований огірок та морозиво

Вагітні жінки інтуїтивно відчувають, що це поєднання може викликати реакцію підкріплення у мозку. І ось чому: сіль у маринованому огірку необхідна для нормальної циркуляції крові та клітинного метаболізму, а цукор та жир у морозиві дають енергію через швидкі вуглеводи. Нашому організму усе це потрібно для виживання. Позаяк мозок схвалює споживання подібних поєднань продуктів, навіть якщо вони здаються нам недоречними.

Мариновані огірки

Червона ікра та білий шоколад

Відомий британський кухар Хестон Блюменталь розумів, що нотка солоного на білому шоколаді збагатить його смак та пом'якшить солодкавість. Він став експериментувати з поєднаннями продуктів та дослідним шляхом виявив, що краще всього класти на плитку білого шоколаду червону ікру.

Червона ікра

Нутелла і картопля фрі 

Сіль посилює смак, навіть якщо цей смак солодкий. Спробуйте горіхову шоколадну пасту з картоплею фрі. Як було сказано вище, картопля має м'який смак, тому у даному випадку вона виступає тільки як контейнер для солі. Можна також замінити нутеллу шоколадним молочним коктейлем.

Нутелла

А про те, які продукти не слід поєднувати між собою, читайте у статті - http://harchi.info/articles/pogani-poyednannya-produktiv-osnovni-prychyny-ta-pravyla.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.