Нова форма пляшки, що не дасть вину пролитися

Біофізик, винахідник та великий любитель вина Даніель Перлман з Брандейського університету створив новий дизайн пляшки для вина, завдяки якому краплини цінного напою не будуть стікати по горловину донизу та залишати плями на скатертині. З цією проблемою зіштовхувались усі, кому доводилось розливати вино у келихи, а рішення виявилось геніально простим.

Наливання вина у келих

Що у нього вийшло?

Дослідник помітив, що через хороше змочування скла рідкий потік загинається на зовнішню сторону горлишка, і при поверненні пляшки у вертикальне положення декілька краплин може пролитися на стіл або заляпати одежу. Щоб уникнути цього, Даніель Перлман пропонує зробити у самого краю невелике заглиблення шириною 2 мм і глибиною 1 мм. Воно не дасть рідині стікати донизу. Біофізик займався вивченням даного питання протягом 3 років. Скільки вина було випито у процесі — не повідомляється.

Дорогу інноваціям 

Сучасна пляшка для вина виглядає так само, як і понад 200 років тому. З початку 1800-х років її дизайн майже не змінився, але Перлман вважає, що прийшов час виправити головний недолік старої конструкції. Він же веде переговори з виробниками скляних пляшок, але поки невідомо, до чого вони приведуть. На рахунку винахідника понад сотні запатентованих розробок, починаючи зі спеціалізованого лабораторного обладнання та закінчуючи першим мініатюрним домашнім детектором радону.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.