Нова японська закуска - смажене кленове листя

Гастрономічні традиції у різних країнах часом можуть нас дуже здивувати. Так, наприклад, у Японії є незвичайний делікатес, що має назву “momiji tempura”. Це кленове листя у солодкому клярі, обсмажені у фритюрі.

Moniji tempura

Осінь завжди асоціюється із барвистим опадаючим листям, а у Японії ще й із хрусткою закускою. Смажене кленове листя — це улюблений делікатес мешканців Осакі.

“Momiji tempura” абосмажене кленове листя у клярі— це дуже популярна сезонна закуска у Японії, мешканці якої уже не перший рік насолоджуються її незабутнім смаком.

Кленове листя у клярі

В Осаці є декілька рецептів приготування смаженого кленового листя. Переважно, для цієї страви використовується листя прямо із дерева.

Але у північній частині Осаки, у районі Mihon, кленове листя перед приготуванням вимочують у спеціальному соляному розчині протягом року.

Moniji tempura

Рецепт солодкого кляру (темпура) є дуже простим. Візьміть одне сире яйце, збийте його, додайте одну склянку льодяної води (тоді тісто вийде більш хрустким), потім додайте склянку просіяного борошна та цукор за смаком, усе добре вимішайте. Тісто повинно бути рідким.

Не варто експериментувати із кленовим листям із місцевих парків. Ця страва готується тільки із листя японського клену, яке має червоно-бордовий колір.

Японський клен

Процес приготування виглядає наступним чином: листя клену витирають мокрим рушником потім опускають у приготований кляр, діють стекти зайвому тісту, а потім кладуть у глибоку пательню із дуже добре прогрітою рослинною олією та обсмажують до коричневого кольору.

На жаль японський клен росте переважно, як ви вже здогадались, у Японії — на островах Хонсю та Хокайдо. Японський клен дуже важко вирощувати у холодному кліматі, особливо не любить він холодні зими.

Виглядає ця досить незвична страва дуже апетитно.

Смажене кленове листя

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.