Новий кулінарний тандем - крусуші

Гадаєте, що вже спробували у цьому житті все? А як щодо круасану з начинкою із суші? Звичайний такий круасан, який французи люблять їсти на сніданок, і звичайні суші, які японці люблять макати у соєвий соус.

Незвичайна страва вже отримала назву “крусуші” і користується шаленою популярністю у Каліфорнії, де її називають “каліфорнійський круасан”.

Крусуші

Поєднання французької випічки та японської риби з рисом і морськими водоростями побачило світ на початку року в американській пекарні Mr.Holmes Bakehouse. Ідея створити таку страву прийшла шеф-кухарю пекарні під час походу до супермаркету, коли він проходив повз ряди азійської кулінарії. Холмс купив там усі інгредієнти, потрібні для вечері в японському стилі, а після цього приготував на своїй кухні роли з копченого лосося, васабі, маринованого імбиру та водоростей норі. І… загорнув їх у круасан, який посипав насінням кунжуту. Суші-круасан Холмс подав із невеликою порцією соєвого соусу, без якого важко уявити японську страву.

Незвичайний мікс французької та японської кухонь швидко став візитівкою пекарні Mr.Holmes Bakehouse. Навіть незважаючи на те, що ціна цього творіння складала не так вже й мало - $5, до 11 ранку кожного дня всю партію крусуші, як правило, розкуповували.

Каліфорнійські круасани

Новинка продається у пекарнях Mr.Holmes Bakehouse у Сан-Франциско, Лос-Анджелесі та Сеулі, а також викликає бурхливі суперечки у соціальних мережах з моменту своєї появи. Одні не можуть дочекатися, щоб спробувати цей шедевр, інші ж називають крусуші злочином проти випічки.

А ось ті, кому вже довелося спробувати крусуші, одноголосно відмічають, що на смак ця страва, як би дивно це не звучало, приємна і всі інгредієнти вдало поєднуються між собою.

Робимо ставки, коли цей тренд добереться до нас, і хто з українських рестораторів першим вирішить годувати мешканців та гостей нашої країни.

Крусуші

До речі, це не перший випадок, коли круасан поєднують з іншою стравою. У минулому році Америка, наприклад, сходила з розуму по кронату - міксу французького круасана та американського пончика доната.

Поєднати пончик і круасан придумав власник пекарні Домінік Ансель. У день презентації Домінік приготував 200 штук кронатів, які розкупили протягом години. Пекарня Анселя до сьогодні випікає цей дивний десерт, однак не більше 200 кронатів на добу, оскільки сам Домінік каже, що головним пріоритетом для його компанії є якість, а не кількість.

Помітивши, який ажіотаж викликав його кулінарний експеримент, Ансель зареєстрував торгову марку CRONUT і тепер ніхто, крім нього, не може офіційно продавати кронати.

Кронат

А про інше кулінарне поєднання, втім менш незвичне, читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/novyy-vyd-fastfudu-gamdog.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.