Ознаки того, що ви п'єте алкоголь неправильно

Усім нам відомо, що головне правило споживання алкоголю — помірність та обережність. Ним, однак, справа не обмежується: культура пиття складалась протягом віків і навіть тисячоліть, і в результаті обросла незчисленною кількістю тонкощів, про які ми частіше всього не задумуємося. І, тим не менш, саме вони безпосередньо впливають на наше задоволення, і на наше самопочуття. Давайте дізнаємося більше, про поширені помилки, і знайдемо пояснення, як їх виправити.

Жінка п'є вино

Ви впевнені, що червоне вино не можна охолоджувати

Автор бестселеру “Винна біблія” Карен Макнейл рекомендує зберігати вина на кшталт піно нуар і каберне совіньйон у холодильнику. Чим прохолоднішим буде вино при подачі, тим краще розкриються його освіжаючі ноти. І навпаки, чим теплішим воно є, тим сильніше у ньому буде відчуватись алкоголь. Намагайтесь дотримуватись золотого правила: ідеальна температура червоного вина така ж, як у кінозалі з працюючим кондиціонером (признайтесь, ви ж завджи там замерзаєте) — 15-16 градусів Цельсія. Охолодити вино до потрібного стану досить просто: йому достатньо простояти у холодильнику 10 хвилин. Якщо ж пляшка переохолодилась, дайте їй постояти 15 хвилин при кімнатній температурі, і вже потім розливайте напій у келихи.

Відкриваючи шампанське, ви викручуєте корок

Відкриваючи шампанське, слід не викручувати корок, як багато хто думає, а, щільно затиснувши її у руці, повільно прокручувати саму пляшку. Так ви вбережете себе від можливих травм — корок, який вилітає під тиском, може зіпсувати вас весь вечір. Також памятайте: чим прохолоднішим є напій, тим менша ймовірність незапланованого фонтану з ігристого.

Відкривання шампанського

Ви вибираєте пиво у прозорій пляшці

Яскраве денне (і навіть штучне) світло є пагубним для пінного напою — під його впливом він стрімко починає прокисати та набуває неприємного смаку. Пиво у прозорих пляшках повинно знаходитись у повній темряві: чи впевнені ви у тому, що, перш ніж потрапити до вас, воно зберігалосьу магазині належним чином?

Ви не фільтруєте горілку

Здавалось би, навіщо піддавати відомий напій додатковій фільтрації перед подачею? Виявляється, що ця нехитра процедура робить його різкий смак значно мякшим. Для проведення експерименту підійде звичайний глечик для очищення води, який можна купити у простому супермаркеті — а результат приємно здивує.

Фільтрація горілки

Ви вірите у правдивість приказки “вино на пиво”

Абсолютно неважливо, у якому порядку ви споживаєте спиртові напої — до похмілля приводить не їх послідовність, а кількість випитого. Для того, щоб уникнути неприємних наслідків, уважно стежте за самопочуттям і пийте під час застілля якомога більше чистої води.

Ви не зберігаєте відкриті пляшки вина у холодильнику

Якщо у вас є недопита пляшка вина, її слід щільно закрити та поставити у холодильник — в інакшому випадку напій дуже швидко зіпсується. Холод у даному випадку буде діяти як консервант, а кришка збереже вино від випаровування. І памятайте: відкрита пляшка вина може зберігатися у холодильнику не більше 3 днів.

Відкрите вино

Щоб недороге вино стало більш насиченим , ви збиваєте його у блендері

Ця порада з “облагороджування” недорогого вина користується величезною популярністю в інтернеті, але не варто брати її на замітку. Так, насичення вина киснем допомагає розкрити його ноти — але для цього існують декантери. Якщо ж у напої початково немає ніяких благородних рис, то вони і не зявляться. А блендер, який у даному випадку буде працювати як центрифуга, остаточно позбавить його будь-яких переваг.

Ви пєте напої неохолодженими

Погодьтесь, не так вже важко почекати хвилин 10, якщо від того залежить ваше задоволення. Цього часу цілком достатньо, щоб охолодити напій. Для того, щоб зробити це правильно, вам знадобиться невелике відерце, у яке слід у рівних пропорціях покласти лід і налити воду (столова ложка солі допомагає сповільнити процес танення льоду). Важливий момент: вода повинна покривати майже усю пляшку, окрім горлишка. Якщо ж ви будете використовувати просто лід, то ви переохолодите напій.

Охолодження напоїв

Ви наповнюєте келих по вінця

Експерти стверджують: чим менше вина у вашому келиху, тим краще. І річ тут зовсім не у шкоді надмірного споживання алкоголю (хоча і в ній теж). Менша кількість напою активно вступає у реакцію з киснем, швидше насичується і розкриває більше благородних нот — і вам навіть не потрібний буде декантер.

Ви не вдихаєте аромат вина перш ніж зробити ковток 

Коронні прийоми сомельє, на кшталт створення у келиху водоверту та вдумливе вдихання аромату напою — це не просто бажання справити враження на вдячну публіку, а й ритуал, який допомагає у повній мірі відчути усі переваги вибраного вами вина. По-перше, так воно швидше вступає у реакцію з киснем, а, по-друге, вдихання аромату допомагає прокинутись вашим смаковим рецепторам. І так, це дійсно виглядає круто.

Дегустація вина

А про найпоширеніші помилки при споживанні вина читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ne-istyna-v-vyni-poshyreni-pomylky-spozhyvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.