Паризькі млинці

Сьогодні вже важко уявити собі вулиці Парижу без кіосків з млинцями. І дійсно, перші рецепти млинців з'явились саме у французькій столиці. А в наші дні маленькі кафешки та ятки з млинцями розсіяні по всьому місту. Особливо багато їх у районі бульвару Сен-Жермен та на блошиному ринку у Порт-де-Кліньянкур.

Є у Парижі і “creperies” — заклади харчування із невеликим обідніми залами, де можна замовити обід із 3 страв: салату або супу, або закуски із млинцями, основної страви і десерту, також із млинців.

Багато “creperies” зосереджені на Монпарнасі. У них готують і традиційні бретонські млинці з гречаного борошна — сірувато-сталевого кольору, хрусткі та дуже ситні. У деяких ресторанах та бістро млинці, як правило, з шинкою або морепродуктами, политі соусом бешамель та запечені з сиром, пропонуються на перше.

А як десерт млинці завжди неперевершені: надзвичайні млинцеві торти з начинкою з лимонного домашнього сиру або пюре з каштанів, або ж складені вчетверо класичні млинці Сюзетт з апельсиновим джемом або лікером Grand Marnier.

Млинці на вулицях Парижу

Млинці з трьома солодкими начинками

Порівняно з селянськими млинцями з гречаного борошна, які так люблять мешканці Бретані, паризькі млинці, які подають у столиці майже на кожному кроці, дуже тонкі.

Начинки їх можуть бути найрізноманітнішими — від варення або цукру з лимоном до нутелли або тертого шоколаду.

Млинець з вуличної жаровні — чудове рішення, якщо прийшов час підкріпитися: варто тільки вибрати начинку і продавець одразу наповнить нею свіжеспечений млинець, загорне у паперову серветку та вручить вам.

Приготування млинців

Для млинцевого тіста

Інгредієнти на 12 млинців

  • Яйця — 3 шт.

  • Молоко — 160 мл.

  • Вода — 125 мл.

  • Борошно — 125 г.

  • Цукор — 1 ч.л.

  • Сіль — 1/2 ч.л.

  • Розтоплене вершкове масло — 15 г + для змазування пательні.

  • Рапсова олія — 1 ст.л.

Технологія приготування

Збийте у мисці яйця, молоко і воду. Не перестаючи збивати, додайте борошно, цукор, сіль та по 1 ст.л. розтопленого вершкового масла та рапсової олії. Збивайте доти, поки не щезнуть усі грудочки. Дайте тісту настоятись 30 хвилин при кімнатній температурі.

Поставте пательню для млинців на середній вогонь. Розпечіть, змажте дно розтопленим вершковим маслом. Вилийте на пательню 3 ст.л. рідкого тіста та одразу нахиліть її, повертаючи так, щоб тісто розтеклось тонким шаром по всьому дну, надлишок тіста вилийте назад у миску. Випікайте млинець близько 2 хвилин, поки нижня сторона не підрум'яниться, а краї не почнуть трохи відставати від стінок пательні. Перегорніть млинець лопаткою та печіть ще близько 30 секунд.

Викладіть на тарілку. Змажте гарячу пательню маслом та вилийте нову порцію тіста. Готові млинці викладайте стопкою на тарілку.

Багато млинців

Млинці з шоколадно-бананово-горіховою начинкою

Інгредієнти для 1 млинця

  • Шоколадно-горіхова паста типу Nutella – 1,5 ст.л.

  • Банан, нарізаний кільцями — 1/2 шт.

Технологія приготування

Щоб приготувати млинець з шоколадно-бананово-горіховою начинкою, змажте його поверхню шоколадно-горіховою пастою та викладіть на половину млинця нарізаний банан. Складіть млинець у 2 або 4 рази, при потребі підігрійте на пательні.

Млинці з шоколадно-бананово-горіховою начинкою

Млинці з мигдалево-медовою начинкою

Інгредієнти для 1 млинця

  • Мед — 1 ст.л.

  • Обсмажена мигдальна стружка — 1 ст.л.

Технологія приготування

Щоб приготувати млинець з мигдалево-медовою начинкою, змажте його медом та посипте мигдалевою стружкою. Складіть у 2 або 4 рази, або загорніть трубочкою, при потребі підігрійте на пательні.

Млинці з мигдалево-медовою начинкою

Млинці із солодкою лимонною начинкою

Інгредієнти для 1 млинця

  • Цукрова пудра — 2 ч.л.

  • Свіжий лимонний сік — 1 ч.л.

Технологія приготування 

Щоб приготувати млинець з солодкою лимонною начинкою, посипте його поверхню цукровою пудрою та полийте лимонним соком. Підігрійте млинець на пательні близько 1 хвилини, щоб він повністю прогрівся. Складіть млинець у 4 рази, щоб отримати трикутник.

Млинці із солодкою лимонною начинкою

Також читайте про млинцевий 3D-принтер - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/mlyncevi-shedevry-iz-pancakebot.

А про іншу французьку страву - рататуй - розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ratatuy-dekilka-faktiv-pro-stravu-i-recept.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.