Перетвори воду на вино - Miracle Machine

За останній десяток років у США відбувся справжній бум домашніх міні-пивоварень: починаючи з 2005 року їх кількість, за даними Американської асоціації домашнього пивоваріння, збільшилось майже у 5 разів. Донедавна вважалось, що повторити такий успіх у сегменті виноробства неможливо: вино має набагато складнішу технологію приготування. Однак, компанія Miracle Machine змогла подолати цей бар'єр.

Miracle Machine

Американський винороб Кевін Бойєр і засновник винного клубу “Lot18” Філіп Джеймс створили машину, яка усього за 3 дні перетворює звичайну питну воду у вино. Машина отримала назву Miracle Machineяк посилання до відомої біблейської притчі про те, як Ісус Христос на бенкеті перетворив воду у вино, коли воно закінчилось.

Кевін Бойєр, Філіп Джеймс і Miracle Machine

Щоб отримати вино, потрібно залити у пляшкоподібну машину воду, додати виноградний концентрат, дріжджі та секретні порошкоподібні інгредієнти. За словами винахідників, саме ці порошки дозволяють надати вину “витриманий” аромат. Бродіння відбувається у пришвидшеному режимі, для чого напій всередині машини дещо підігрівається, перемішується і перекачується насосами. Процес виготовлення вина відображається на смартфоні власника: він може стежити за насиченістю повітря, температурою суміші та ступінню її готовності.

Як працює Miracle Machine

Машина вміє готувати шість сортів вина: совіньйон, шардоне, каберне тп декілька купажів білого і червоного вина. За словами Кевіна Бойєра, професійного сомельє та власника виноробні у каліфорнійській долині Напа, кількість готового напою відповідає рівню досить дорогих, за американськими мірками, вин — вартістю $20-25 за пляшку. Правда, термін життя такого вина є невеликим — усього 2 тижні.

Miracle Machine

Наразі Бойєр та Джеймс шукають фінансування для випуску першої партії у 2 тис. Miracle Machine. Ціна однієї машини у рамках кампанії - $499. Ще $2 коштує набір інгредієнтів для виготовлення 1 пляшки вина.

До речі, за допомогою машини можна не тільки виготовляти вино для власного споживання, а й придумувати нові купажі і рецепти на продаж.

Miracle Machine



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.