Позбутися від зайвої ваги допоможе відмова від пива та солодких газованих напоїв

Іспанські вчені з Університету Наварри назвали дієвим захистом від зайвої ваги табу на пиво та солодкі газовані напої. До такого висновку вони прийшли у результаті досліджень за здоров’ям майже 16 000 людей.

Ваги

Прихильники пива та різноманітних солодких газованих напоїв у більшій мірі схильні до проблем із зайвою вагою, а серед жертв клінічного ожиріння пристрасть до цих напоїв притаманна усім, заявили дослідники. Спостереження вчених показало, що люди, які охоче п’ють пиво, також схильні частіше споживати додаткові калорії у вигляді різних закусок, а ті, хто любить пити солодкі газовані напої, частіше проявляють й інші нездорові звички у харчуванні.

Поєднання цих факторів виявляється тісно пов’язаним з накопиченням зайвої ваги. На думку авторів проекту, тим, хто хоче схуднути, слід відмовитися від споживання пива та солодких газованих напоїв. Краще всього, вважають вони, завести звичку пити замість шкідливих і калорійних напоїв звичайну воду. Споживання усього однієї склянки води на добу замість пива або солодких газованих напоїв скорочує ризик розвитку ожиріння на 20% - констатували представники Університету Наварри.

Солодка газована вода

Зі слів вчених, ті люди, котрі у ході дослідження заміняли нездоровий напій водою усього один раз на день, змогли схуднути, не змінюючи більше ніяких харчових звичок і не вносячи корективи у рівень фізичної активності.

“Пляшка пива зазвичай містить понад 140 ккал, а склянка безалкогольного солодкого газованого напою - понад 70 ккал. Якщо ви відмовились від склянки такого напою, замінивши його склянкою води, ви значно скорочуєте ймовірність набрати зайву вагу”, - підвели підсумок іспанські дослідники.

Пиво

Більше про вплив солодких газованих напоїв на організм людини розкаже інфографіка - https://harchi.info/articles/vplyv-solodkyh-gazovanyh-napoyiv-na-zdorovya-lyudyny-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.