Правда про пальмову олію

Останнім часом прилавки наших магазинів заповнюють продукти із вмістом пальмової олії. В основному це хлібобулочні та кондитерські вироби, сири та кисломолочна продукція, а також дитячі суміші.

Чому виробники так люблять використовувати пальмову олію, здогадатись не важко. Річ у тім, що насичені жири, які у надлишку знаходяться в пальмовій олії, мають здатність не змінювати своїх властивостей та довго зберігатись. А це значить, що продукти, інгредієнтами яких є пальмова олія, також довго не втрачають свій колір, форму та смакові якості.

При цьому лікарі усе частіше говорять про шкоду цієї олії для організму. Так, наприклад, доктор медичних наук, професор та академік Володимир Петров стверджує, що пальмова олія є причиною багатьох захворювань.

Пальмова олія

Пальмова олія — яскравий представник продуктів нездорового харчування. З усіх рослинних олій вона містить у собі найбільшу кількість насичених жирних кислот, надлишок в організмі котрих, як відомо, може привести до ожиріння, діабету та різноманітним серцево-судинним захворюванням. Споживання пальмової олії краще обмежити, особливо у нагрітому стані. У їжу краще споживати нерафіновану соняшникову олію, яка на даний момент є найбільш активною та корисною зі всіх відомих олій, відмічає вчений.

Також існує думка, що часте споживання пальмової олії може привести до онкологічних захворювань. Однак, за словами Володимира Петрова, прямих доказів онкогенної ролі пальмової олії немає. При цьому насичені жирні кислоти, наявні в олії, можуть у певній мірі сприяти розвитку раку. 

Позаяк, перш ніж купляти будь-який продукт, обов'язково вивчіть його склад, щоб вберегти себе від непотрібних наслідків.

Пальмова олія

Більше про хвороби, які може спричинити неправильне харчування, читайте у статті - http://harchi.info/articles/hvoroby-yaki-vynykayut-vid-nepravylnogo-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.