Пиво з дощової води

Пейл-ель, що отримав назву Sky P.A., був зварений з використанням води, зібраної з хмар над шотландським містом Моффатом, що прийшли з Атлантичного океану.

Випуск 500 пінт незвичного сорту пива шотландська пивоварня здійснила у рамках краудфандингового проекту по збору засобів на подальше розширення виробництва та мережі барів і ресторанів.

Пиво Sky P.A.

За словами пивоварів, на смак дощова вода була аналогічна звичайній, і пиво з неї вийшло хорошим, з приємним смаком. Щоб зібрати воду, пивовари сконструювали спеціальний прилад з турбіною та конденсатором, який встановили на пауер-кайт та запустили у небо над лощиною в околицях міста Моффат (вона носить оригінальну назву — Диявольський Цебер Яловичини). Зібрану воду відправили на пивоварню

Innis&Guun – не перша пивоварня, яка використала “небесну” воду для виробництва пива. Пивоварня Амстердамська Brouwerij de Prael у липні цього року зварила пиво з дощовою водою — у співробітництві з місцевим університетом вони зібрали воду та пропустили її через спеціальну систему бактеріальної фільтрації. Але підхід Innis&Gunn виявився ще оригінальнішим — вони зібрали дощову воду безпосередньо з хмар, а не на землі.

Збирання дощової води

Більше про те, як варять пиво, читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-varyat-pyvo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.