Ресторан у Китаї підбирає меню за зовнішнім виглядом гостя

Мережа ресторанів швидкого харчування KFC разом з китайською пошуковою системою Baidu запустила нову послугу для своїх клієнтів — рекомендації меню залежно від зовнішнього вигляду.

Аналіз зовнішнього вигляду у KFC

Поки вона представлена тільки в одному “розумному ресторані” мережі у столиці Китаю — Пекіні. Щоб скористатися функцією, гостю ресторану необхідно підійти до спеціальної стійки замовлення, яка обладнана системою розпізнавання зовнішності від Baidu. Після визначення віку, статі та настрою (залежно від виразу обличчя) клієнт отримає рекомендацію меню.

У прес-релізі Baidu говориться, що чоловікові близько 20 років система, швидше всього, підбере обід з гамбургера з куркою, смажених крилець і кока-коли, а жінці близько 50 — сніданок з каші та соєвого молока.

Їжа у KFC

Система також володіє функцією запамятовування обличчя, позаяк постійні гості “розумного ресторану” будуть отримувати рекомендації не лише на основі свого зовнішнього вигляду, а також залежно від раніше обраних позицій меню

Це не перша технологічна інновація, запущена разом з Baidu і KFC. Раніше компанії відкрили у Шанхаї ресторан Original+, де можна зробити замовлення, спілкуючись з роботом Dumi — ввічливим антропоморфним приладом з системою розпізнавання голосу від Baidu.

Робот Baidu

А про робота, який робить каву, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/robot-shcho-robyt-kavu-u-cafex.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.