Розумна упаковка, що змінює колір залежно від свіжості продукту

Пити чи не пити? Усі ми хоча б раз у житті задавали собі це питання, стоячи перед холодильником і безпорадно дивлячись на відкриту декількома днями раніше упаковку молока, не знаючи, зіпсувалось її вмістиме чи ще ні.

Дослідники бразильської компанії Braskem, яка спеціалізується на виробництві упаковки для продуктів, взялися вирішити цю проблему (а також врятувати шлунки найвідважніших сміливців).

Як відомо, вчені розробили новий вид пластикових харчових контейнерів - упаковка самостійно змінює колір, коли рівень рН всередині неї починає змінюватися (а це очевидна ознака того, що вмістиме перестало бути їстівним).

Технологія виготовлення розумної упаковки 

“Тут, у Бразилії, ми часто бачимо зіпсовані продукти: чи то вони першочергово були зіпсовані, чи то цілісність упаковки була порушена у процесі виробництва або транспортування, чи то магазини не завжди дотримуються умов зберігання”, - розповідає Патрік Тейссонні, голова відділу технологій та інновацій Braskem, маючи на увазі, що завдяки тарі, яка змінює колір, покупці зможуть бути впевнені у свіжості продуктів, які вони купують.

При цьому Тейссонні додає, що перевага розробленої ними технології полягає ще у її наочності, оскільки сьогодні багато споживачів не довіряють “термінам придатності”, які виробники вибивають на упаковкці, надаючи перевагу визначати придатність продуктів до споживання на око або за запахом.

Наостанок відмітимо, що у Braskem планують почати комерційне використання технології протягом найближчих двох-трьох років.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.