Секрети приготування ролів

Страви японської кухні користуються великим попитом у всьому світі. Багато хто любить не тільки замовляти їх у ресторанах, а й експериментують з їх приготуванням вдома. Частіше всього, першою стравою, з якої починають практику у японській кухні, є роли. Вони достойно виглядають на святковому столі, є смачними та ситними.

Приготувати їх не буде важко, якщо дотримуватись основних правил. Свої нюанси присутні на усіх етапах приготування: з самого початку — від вибору основи для їх приготування, і до кінця — процесу нарізання. Дотримуючись їх, ви зможете приготувати першокласну страву. Давайте дізнаємось більше про те, як це зробити. 

Суші роли

  • Роли готують з різних інгредієнтів, це стосується як начинки, так і основи, у яку загортають начинку. У якості основи можна вибрати млинці, великі листки рослин, норі. Начинку можна вибрати на власний смак: риба, крабові палички, овочі, м'ясо. Для надання особливого смаку можна використати різноманітні спеції і приправи.

  • Приготування класичних ролів починається з підготовки норі. Це водорості, з яких роблять спеціальні листи для ролів. Норі містять багато вітамінів і мінералів, тому вважається дуже корисними для здоров'я.

  • Секрет успіху при приготування ролів полягає у правильному приготуванні та подальшому розподіленні рису по поверхні листа норі. Рис слід починати розкладати від себе. Три сантиметри від дальнього краю норі залишаємо пустими. Рис потрібно викладати рівномірно, що не було ямок або гірок. Інакше він затвердне, і буде як камінь. Що, безперечно, вплине на смак ролів.

Формування ролу

  • Начинку також потрібно викладати правильно. Спочатку кладуть дрібні інгредієнти, потім великі. У такому випадку при згортанні ролів начинка не випаде. Великі інгредієнти, наприклад огірки, будуть утримувати більш дрібні інгредієнти.

  • Інгредієнти краще вибрати яскраві: помаранчева морква, зелений огірок, жовтий омлет. Це підвищить апетитність страви.

  • Японці часто серед інших начинок вибирають корінь лопуха. У нас його не прийнято їсти, але японці люблять його, оскільки він є корисним для здоров'я. Кладуть першим, на початку, як і інші дрібні інгредієнти.

Роли

  • Коли начинка викладена, починаємо з'єднувати ближній до себе край з лінією закінчення рису. Ті три сантиметри, які ми для цього залишили, будуть скріплювати роли.

  • Нарізати роли потрібно, починаючи з середини. Отримані дві частини також розрізаємо навпіл посередині. А так далі. У цьому полягає секрет успіху — усі частини навпіл, від середини до краю. Крайні шматочки, які вийшли нерівними, можна з'їсти самостійно, якщо це страва до святкового столу, і все має виглядати ідеально. 

  • Нарізаючи роли, слід постійно протирати ніж ганчіркою, тоді роли не будуть приставати і легко вийдуть рівномірні шматочки.

Декорування ролів

Як правильно їсти суші читайте тут - https://harchi.info/articles/sushi-etyket-infografika.

А приготувати роли вам допоможе відео підручник - https://harchi.info/media/video-pidruchnik-po-prigotuvannyu-sushi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.