Що буде, якщо відмовитись від цукру на 9 днів

Зменшення кількості цукру у раціоні навіть при збереженні рівня споживаних калорій та збереження ваги на одному рівні дозволяє значно покращити стан здоров'я усього за 9 днів. Такі дані отримали медики з Каліфорнійського університету та Університету Туро (США).

У дослідженні, проведеному у дитячій лікарні при Каліфорнійському університеті, прийняли участь 43 дитини віком від 9 до 18 років, що страждають на ожиріння та мають метаболічний синдром — захворювання, яке призводить до високого тиску крові, підвищеного рівня глюкози та холестерину у крові, збільшенню об'єму жирової тканини організму. Окрім того, метаболічний синдром підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету другого типу.

Дитина їсть пончик

Протягом 9 днів діти дотримувались дієти зі зниженим вмістом цукру (10% замість 28%) і фруктози (4% замість 12%). При цьому в їх раціоні збереглись деякі звичні страви і напої, а вуглеводи, які діти отримували з цукру, надходили до їх організму з інших джерел. Дієта містила таку ж кількість білків, жирів, вуглеводів і калорій, як домашній раціон досліджуваних. Медики у ході експерименту контролювали вагу дітей, щоб вона залишалася незмінною.

За результатами дослідження виявилось, що скорочення споживання цукру менше, ніж за 2 тижні призвело до зниження діастолічного (“нижнього”) тиску на 5 мм.р.ст., рівня глюкози у крові на 5 пунктів, холестерину — на 10 пунктів. А також до покращення функцій печінки, зменшення рівня інсуліну на третину. 

Лікарі зробили висновок про шкоду цукру як речовини для метаболізму. На їх думку, отримані докази є наочними і вагомими, а головне, можуть вирішити проблему дітей, що страждають від ожиріння.

Цукор

Про те, які продукти є найшкідливішими для дітей читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yaki-produkty-ye-naygirshymy-dlya-ditey.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.