Що додати у каву

Суперечки навколо кави не стихають. Сьогодні його оголошують персоною non grata, завтра — панацеєю. Пити чи не пити — вирішувати кожному самостійно, але слід знати компоненти, які можна додати до кави, щоб нейтралізувати шкоду та посилити користь улюбленого напою.

Вершкове масло

Якось один з інвесторів Силіконової долини Дейв Еспрі відправився у Тибет на пошуки гармонії і покою. А знайшов рецепт напою, який приніс йому бадьорість та багато-багато грошей. Монастирський чай з молоком яка і вершковим маслом надихнув його на свій варіант. Додавши до кави пару ложок несолоного вершкового масла категорії Grass-fed, Еспрі назвав напій “Куленепробивний” і став усім розповідати про його користь. На відміну від звичайного масла, Grass-fed роблять з молока корів, які їдять травичку на лузі, а не жують геномодифіковані сою та кукурудзу у загоні. Тому продукт багатий на ненасичені жирні кислоти і допомагає знизити рівень холестерину, а не навпаки. А кава з маслом замінить повноцінний сніданок без шкоди для здоровя та важкості у шлунку, як після канапок.

Кава з вершковим маслом

Гриби

Додайте у каву порошкові екстракти грибів: чим екзотичніше, тим краще. Так, наприклад, гриб рейші знижує рівень цукру у крові, підвищує імунітет і взагалі обіцяє вічну молодість, а березовий гриб чага знижує кислотність кави, що позитивно впливає на стан травного тракту. Якщо напій буде гірчити, додайте трохи меду або сиропу агави.

Кава з грибами

Сире яйце

Любите снідати яєшнею і кавою? Спробуйте змішати їх разом. Вийде кава по-скандинавськи. Розітріть жовток з цукром, а білок збийте у густу піну. Каву зваріть, як ви звикли, і коли вона буде готова, налийте у горнятко. Покладіть жовток та зачекайте, поки він стече на дно. Зверху прикрасьте яєчним білком. Яйце знижує кислотність кави і нейтралізує гіркоту.

Сире яйце

Яєчна шкарлупа

Ще один рецепт за участю яєць. На цей раз знадобиться тільки шкарлупа. Краще всього використовувати свіжі яйця від фермерських курей. Шкарлупа повинна бути чистою та сухою. Подрібніть її у кавомолці до стану пудри та заварюйте з меленою кавою у френч-пресі, крапельній або гейзерній кавоварці. Так шкарлупа не потрапляє у чашку, а необхідну порцію кальцію ви все рівно отримаєте.

Яєчна шкарлупа

Кокосову масло

Кава з молоком — безнадійно застаріле поєднання. Усі, хто живе по ЗСЖ, але жити не може без капучіно та лате, знайшли вихід. Замість коровячого молока, вони додають кокосовк масло. По-перше, це корисний жир (звісно, якщо продукт отриманий шляхом холодного віджиму), який зміцнює судини та розгладжує шкіру. По-друге, це антиоксидант. І, по-третє, навіть 1 ч.л. кокосового масла чудово втамовує голод та допомагає скинути вагу.

Кава і кокосове масло

Сирий какао-порошок та кероб

По-перше, кава з какао — це уже десерт. А, по-друге, сирий какао-порошок та кероб містять магній і залізо, флаваноїди та антиоксиданти. Разом вони допомагають знизити ризик виникнення онкологічних та серцево-судинних захворювань. І тістечно до кави можна уже не замовляти.

Какао-порошок

Прянощі

Ідея додавати у чай та каву прянощі зявилася не вчора. Воно і зрозуміло. Куркума знижує рівень цукру у крові та володіє протизапальною дією. Кардамон містить вітамін С та бореться з депресією. Гвоздика допомагає при застуді. Кориця нормалізує артеріальний тиск та стимулює роботу кишечника. Мускатний горіх — афродизіак, а кайенський перець зміцнює серцевий мяз. Кожна хороша по-своєму, а усе разом гарантує незабутній смак і аромат.

Прянощі

Желатин

Не кавове желе, а саме кава з желатином. Навіщо? А щоб поповнити запаси колагену. Для цього чайну ложку желатину потрібно залити двома столовими ложками холодної води. За хвилину додайте у каву. Вегетаріанці вибирають рослинний замінник желатину — агар-агар, а просунуті користувачі купують харчову добавку з колагеном.

Кава з желатином

Сіль

Здивовані? Між іншим, каву з сіллю даним-давно почали заварювати на Далекому Сході. У спекотному кліматі сіль допомагає уникнути зневоднення. А ще вона ефективніше за цукор і молоко нейтралізує кавову гіркоту. Щоб посилити користь напою, візьміть гімалайську сіль (вона не викликає набряки та очищує організм від шлаків), а якщо хочеться більш тонкого аромату — додайте сіль квіткову.

Кава і сіль

Ваніль 

Визнаємо, солона кава — не для всіх. Коли хочеться солодкого, але зовсім не хочеться шкодити фігурі, відсуньте у бік цукорницю та попросіть у офіціанта ваніль. Вона чудово замінить глюкозу, надасть цікавого смаку та аромату і не вплине на фігуру. Тільки не переплутайте з ванільним лате, у який додають калорійний солодкий сироп.

Ваніль

А як приготувати каву альтернативними способами вдома розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/gotuyemo-kavu-alternatyvnymy-sposobamy-vdoma.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.