Що не слід їсти при застуді

Під час застуди та при інших недомагань краще відмовитись від споживання продуктів харчування, які зазвичай присутні у раціоні людей.

У цей раз спецалісти представили топ-лист продуктів, від споживання яких, на їх думку, слід утримуватись при застуді. У цей перелік терапевти, зокрема, внесли каву.

Експерти відмітили: кава може перешкоджати відновленню організму при інфекції. Вони заявили, що наявний і напої кофеїн володіє сечогінною дією, що приводить до порушення водного балансу, необхідного для нормальних функцій імунітету. Також наукові працівники додали, що кофеїн може стимулювати роботу мязів травного тракту та посилити діарею.

Чашка кави

Зневоднення є особливо шкідливим при вірусній або будь-якій іншій інфекції, попередили лікарі. У звязку з цим вони також порадили людям, як хворіють, не споживати алкоголю.

Алкоголь

Окрім того, у випадку застуди, якщо є кашель або біль у горлі, не потрібно пити апельсиновий сік. “До складу апельсинового соку входить лимонна кислота, яка подразнює і без того запалену слизову горла, тому через сік горло буде боліти сильніше і довше відновлюватися”, — поянили сенс такої заборони медпрацівники.

Апельсиновий сік

Потрапили у представлений список і солодкі продукти, до складу яких входить рафінований цукор. Вчені пояснили, що високі дози солодкого пригнічують активність білий кровяних клітин лейкоцитів — головних “воїнів” імунної ситеми, які виявляють та знищують патогени в організмі. Зі слів спеціалістів, після зїдених цукерок або печива імунітет слабне на декілька годин, через що інфекція значно посилюється. 

Солодощі

Окрім того, при застуді з нежиттю можуть зашкодити гострі продукти, вважають терапевти. Головний компонент перцю капсаїцин подразнює носові ходи і може посилити нежить до стану “водоспаду”, поділились вони.

Гострий перець

А про продукти, які навпаки використовуються у народній медицині для лікування, розкаже стаття - https://harchi.info/articles/vykorystannya-produktiv-harchuvannya-u-narodniy-medycyni.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.