Що приготувати із зеленого чаю, окрім напою

Що зазвичай роблять із чаєм? Так, п'ють. А ще чай є одним із інгредієнтів натуральної косметики. В принципі, на цьому усі варіанти, що приходять на думку і закінчуються. І починається найцікавіше.

До вашої уваги —декілька цікавих варіантів споживання зеленого чаю у їжу. Не сумнівайтесь, вийде здорово, смачно та ароматно.

Зелений чай

Додайте чай у вівсянку

Додайте у киплячу воду пакетик із зеленим чаєм або заварку у ситечку, а потім готуйте вівсянку, як звикли. Зелений чай додає страві цікавого смаку та аромату.

Додайте чай у шейк або смузі

Зелений чай чудово поєднується із ванільним йогуртом, бананом та будь-якими замороженими ягодами.

Додайте чай у заправку для салату

Можна просто додати декілька ложок зеленого чаю у вінегрет. А можна приготувати заправку: змішати пудру із зеленого чаю з олією із виноградних кісточок, яблучним або рисовим оцтом, перцем та сіллю. Пропорції вибирайте за власним смаком.

Заправка для салату із зеленого чаю

Додайте чай у рис

Очазуке — одна із найпопулярніших японських страв, готується вона шляхом заливання готового гарячого рису зеленим чаєм із додаванням водоростей та інших інгредієнтів (тофу, кунжут, гострий перець). Можна не додавати усю цю екзотику, а обмежитись всього лиш зеленим чаєм — зерна всотують його і ми отримуємо корисну страву із незвичайним смаком.

Додайте чай у прохолодні напої

Заваріть зелений чай, додайте туди кубики льоду та трохи імбирного елю - і ви отримаєте прохолодний напій, багатий на антиоксиданти. Напій відмінно освіжає та тонізує.

Додайте чай у печиво

Додайте порошок зеленого чаю у будь-яке тісто для печива. Вийде не тільки цікавий колір, а й незвичайний присмак. Те ж саме можна застосувати і для тіста для тортів чи пирогів.

Капкейки із зеленого чаю

Додайте чай в омлет

Готуєте омлет? Додайте трохи зеленого чаю. Або ж змішайте його порошок із сіллю та перцем та посипте цією сумішшю приготовану страву.

Приправте чаєм рибу

Подрібніть у кухонному комбайні або кавомолці суміш із горіхів (мигдаль, фісташки та грецькі горіхи), додайте туди порошок зеленого чаю, обваляйте у цій паніровці рибу та запікайте.

Додайте чай у лимонад

Заваріть улюблений зелений чай, додайте у нього лимонний і сік і декілька гілочок свіжої м'яти.

Лимонад із зеленого чаю

Приготуйте маринад для овочів

Заваріть зелений чай у гарячій воді, додайте туди трохи меду, солі та перцю так, щоб рідина трохи загусла. Замочуйте або змазуйте маринадом овочі або тофу перед тим, як відправити їх у духовку або на гриль.

Додайте чай у пароварку замість звичайної води

Перед тим, як готувати, наприклад, курку у пароварці, додайте у неї не просто воду, як зазвичай, а заварений зелений чай. Вийде не тільки ароматна, а й дуже корисна страва. Спробуйте це саме і з іншими рецептами.

Додайте чай у соєве молоко

Молоко тваринного походження також підійде. Із суміші зеленого чаю і молока виходить чудовий напій, який підтримує сили у перервах між прийомами їжі.

Порошок зеленого чаю

Приготуйте французькі тости

Додайте у молоко з яйцем і цукром трохи зеленого чаю, вмочіть у суміш хліб із борошна грубого помолу та обсмажте на пательні — отримаєте ароматні, смачні та корисні французькі тости. Зокрема, якщо молоко соєве.

Додайте чай у йогурт та мюслі

Додайте трохи пудри зеленого чаю або декілька столових ложок завареного, улюблені мюслі та ягоди в натуральний йогурт — отримаєте корисний та смачний сніданок.

Варіть у зеленому чаї фрукти

Усі ми любимо різні варення із ягід та фруктів, варених у сиропі. Спробуйте відварити плоди, наприклад, яблука та груші у воді із додаванням листя зеленого чаю та невеликої кількості коричневого цукру, меду та прянощів. Отримаєте надзвичайно ароматний, смачний та корисний десерт.

Десерт із зеленого чаю

Про особливості заварювання зеленого чаю, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/annie/osoblyvosti-zelenogo-chayu.

А більше цікавих фактів про чай, розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/fakty-pro-chay-infografika.

Палітра із чайного листя



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.