Що приготувати на вогнищі

Улюблена страва на природі — шашлик. Втім, окрім м'яса на багатті можна приготувати величезну кількість інших продуктів. Виходить дуже смачно, потрібно тільки спробувати.

Дуже складно зіпсувати їжу на вогнищі, якщо хіба не забути про неї. В іншому особливих складнощів виникнути не повинно. Навіть при мінімальному додаванні спецій до риби, м'яса або овочів страва вийде надзвичайно смачною та корисною, адже не потрібно додавати величезну кількість олії та жиру.

Овочі на вогнищі

Для приготування на багатті варто вибирати соковиті овочі, такі як болгарський перець, баклажани, кабачки, помідори. Сухі екземпляри під впливом температури перетворяться у чіпси. Звісно, овочі можна нарізати наперед, а потім підсмажити. Але для того, щоб зберегти якомога більше соку, варто запікати їх у цілому вигляді. Окрім того, можна навіть не додавати спеції, вони і без того вийдуть ароматними і смачними. Для того, щоб надати овочам особливого пікантного смаку, їх слід наперед замаринувати, а тільки потім смажити. Постарайтесь не перетримати їх на вогнищі, готові овочі не повинні бути занадто м'якими. Оптимальний час — 5-7 хвилин. Для розпалювання краще всього використовувати березові поліна, вони нададуть страві особливого аромату копчення.

Овочі-гриль

Рецепт печених овочів

Візьміть баклажани, помідори, солодкий перець і шампіньйони. Наріжте овочі на крупні шматочки, гриби можна залишити цілими, і викладіть у щільний пакет. Потім приготуйте маринад: змішайте соєвий соус, бальзамічний оцет та оливкову або соняшникову олію. Залийте овочі соусом, зав'яжіть пакет і покладіть на сонце або біля мангалу у тепло. Через 2-3 години приступайте до обсмажування.

Овочі на грилі

Риба на вогнищі

Приготувати рибу на вогнищі можна по-різному: у вигляді шашлику на шампурах, стейком або шматочком філе на решітці, у фользі або без неї. Оскільки більшість видів риби має нейтральний смак, особливу увагу слід приділити маринаду. Саме його складники визначають смак готової страви. Риба добре поєднується з чорним перцем, лимоном, лавровим листом, кропом, духмяний перцем, цибулею, часником. Оцет, майонез та інші подібні добавки можуть тільки зіпсувати смак свіжої риби. Краще покропити рибу лимонним соком і натерти перцем з сіллю.

Риба на грилі

Рецепт ухи

Насамперед приготуйте овочевий бульйон. Цибулю, моркву і петрушку киньте у киплячу воду та варіть протягом 1,5 години. Потім витягніть овочі, моркву можна нарізати і додати назад. Тільки після цього додайте завчасно підготовану рибу у каструлю. Прісноводну рибу потрібно варити, зазвичай, від 7 до 10 хвилин залежно від розміру, а морську — протягом 8-12 хвилин. Уха готується на невеликому вогнищі у відкритому посуді без кришки. Не допускайте бурхливого кипіння ухи. Під час приготування не забувайте додавати різноманітні спеції та прянощі: чорний перець, лавровий лист, кріп, зелену цибулю, цибулю-порей. Після приготування дайте страві настоятись хвилин 7-10.

Уха

Закуски

Для приготування закусок на багатті можна використати абсолютно різні інгредієнти, головне — увімкнути фантазію. Сендвічі, рулетики, канапки — усе що тільки придумаєте. Об'єднуватиме ці рецепти тільки одне — смаження на вогнищі.

Рецепт печеної сардельки у лаваші

Сардельки або сосиски наперед обсмажте з обох боків на вогнищі. У цей час у розкладений лаваш покладіть будь-яку начинку на свій смак. Наприклад, солодкі овочі або готові гострі салати. Полийте начинку улюбленим соусом або гірчицею, покладіть туди приготовані м'ясні вироби та загорніть. Після цього начинений лаваш відправте на гриль, він повинен підрум'янитись з обох боків.

Піта на грилі

Солодощі 

Це може здатись абсурдним, але навіть солодкий рецепт можна приготувати на вогнищі. Для цього перед поїздкою на природу купить маршмеллоу — цукерки, що складаються з цукру та кукурудзяного сиропу. Їх часто порівнюють з зефіром і пастилою, але насправді вони відрізняються за складом. Маршмеллоу при нагріванні не течуть, а повільно тануть, зберігаючи смак та набуваючи ніжної структури. Через цю особливість солодощі отримали велику популярність. Розігріваючись на багатті, маршмеллоу збільшується у розмірах, всередині стає повітряним і тягучим, а зверху коричневим і зі скоринкою. Також, можна помістити підплавлений шматочок маршмеллоу між двома печивами, зробивши солодкий сендвіч.

ПІдсмажений маршмеллоу

Сендвіч з підсмаженим маршмеллоу

А більше про приготування шашлику читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/gotuyemo-shashlyk.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.