Що приготувати з яєць

Яйця — це капсула здоров'я. Переповнені амінокислотами та вітамінами, вони містять все, що потрібно нашому організму для виживання. Втім, скільки можна виживати? Настав час навчитися готувати яйця смачно і різноманітно. Ось вам декілька чудових способів з'їсти яйця, доклавши до цього мінімум кулінарних зусиль. Спробуйте все!

Пашот в томатному соусі

Коли робите томатний соус для спагетті (типу болоньєзе), розбийте сире яйце (або декілька — з розрахунку по яйцю на кожну порцію) у булькаючий на слабкому вогні соус та накрийте кришкою.

Як тільки білок схопиться (а значить, жовток ще буде рідким), розкладіть свіжезварені спагетті по тарілкам та влийте у кожну по порції соусу (у кожній по яйцю, пам'ятаєте?).

Пашот в томатному соусі

Сендвіч з яєчнею

Розтопіть шматочок вершкового масла на пательні на середньому вогні, розбийте туди ж 2 яйця та проткніть жовтки, щоб вони розтеклись. Смажте близько хвилини, перегорніть та готуйте ще 30 секунд. Їжте на скибочці хліба з улюбленим соусом.

Сендвіч з яєчнею

Кокот (простіше кажучи, запечене яйце)

Покладіть 1 ст.л. кондитерських вершків (жирністю 30-35%) або вершкового масла у порційну керамічну формочку для запікання (професійна назва — рамекін) та прогрійте у мікрохвильовці 30 секунд. Тепер розбийте у неї 2 яйця, посипте зверху тертим гострим твердим сиром і запікайте у духовці при 160 градусах, поки білки не приготуються — близько 15 хвилин. Поекспериментуйте з цією стравою, додаючи різні інгредієнти: смажений бекон або ковбасу, побільше тертого сиру, рублене припущене листя шпинату та/або запечений болгарський перець.

Запечене яйце

Потужно підсмажені

Поставте пательню на великий вогонь, розігрійте у ній 1 ч.л. оливкової олії, поки вона не почне димитися. Вилийте туди 2 яйця, накрийте кришкою і смажте, поки краї яєчні не стануть золотистими та хрусткими. Прикрасьте такою яєчнею канапку з шинкою та сиром.

Смажене яйце

Кращий яєчний салат

Подрібніть 3-4 варених яйця. Додайте майонез, трохи подрібненої селери, подрібнену червону цибулю, й ст.л. подрібненого тархуна. Подавайте на листі салату-латук з тостом. Варіація: замініть тархун 1 ч.л. порошку каррі та дрібкою каєнського перцю.

Яєчний салат

Десертний заварний крем 

Розбийте 2 яйця у мірну склянку. Точно заміряйте об'єм та додайте таку ж кількість суміші рівних частин молока і жирних вершків. Всипте 1/4 ч.л. ванілі, 1/2 ст.л. цукру та дрібку солі, збийте, розлийте у 2 рамекіни (порційні керамічні формочки для запікання), закрийте фольгою. Готуйте при температурі 140 градусів (у пароварці, мультиварці або духовці), поставивши рамекіни у велику термостійку форму з водою. Готуйте, поки крем не стане пружним (близько 15 хвилин). Насолоджуйтесь.

Десертний заварний крем

Більше про користь яєць розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yayce-skarbnycya-korysti.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.