Що треба знати про арахіс

Почнемо з того, що арахіс - не горіх, а бобові, але дієтологи часто поєднують ці поняття через схожі харчові якості. Хтось скаржиться на алергію на арахіс, а хтось доводить, що регулярне споживання горіхів або арахісової пасти вдвічі знижує ризик інфаркту та захищає від фіброзних змін, які можуть привести до онкології.

Арахіс

Арахіс калорійний (550 ккал на 100 г), але горіхи здатні прискорювати обмін речовин, а організм не здатний повністю їх засвоїти, позаяк жменя горіхів, доданих до раціону, не зашкодить талії. Окрім того, простий і смачний перекус горіхами (всього по жмені в день) здатний збільшити тривалість життя на 2 роки.

Арахічове печиво

Арахіс сам по собі хороший і як закуска. Смажений з сіллю або перцем чилі, він майже завжди з’являється на столиках у барах. Тут все зрозуміло: сіль стимулює бажання більше пити, а під таку безкоштовну закуску замовляють більше напоїв, ніж планували.

Арахісова паста

В Індії арахіс на півночі смажать, а на півдні варять. Варіть його з сумішшю сичуанських спецій у Китаї, а в США варений арахіс - популярна закуска у південних штатах. Тут же з арахісу роблять арахісову пасту, без котрої не обходиться жодний сніданок.

Приготування арахісової пасти

В Індонезії арахісовим соусом заправляють традиційні салати, у Малі та Замбії змішаною з цибулею та часником арахісовою пастою заправляють овочі та смажену курку, на Маврикії прийнято підфарбовувати смажений арахіс у рожевий колір на знак побажання благополуччя, у Малі його додають до тушкованого кролика. У В’єтнамі чищений смажений арахіс часто подають до супу фо. У всьому світі арахіс часто використовують для приготування десертів, соусів, яким він віддає свій щільний аромат і впізнаваний смак.

Сендвіч з арахісовою пастою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.