Що треба знати про дитяче харчування

На вартість дитячого харчування впливають багато факторів. Один з них - висока якість вихідної сировини та інгредієнтів: сировину, яка не відповідає критеріям безпеки і якості не використовують при виробництві дитячого харчування. Давайте дізнаємося, з чого складається ціна баночок з пюре та упаковок дитячого соку.

Баночки з дитячим харчуванням

До сировини, з якої виробляють дитяче харчування ставлять дуже суворі вимоги. По-перше, усі інгредієнти для дитячого харчування виробляються в екологічно чистих зонах. Сире молоко виключно вищого та першого сортів закуповують у постачальників, з якими працюють дуже давно і яким повністю довіряють. Овочі та фрукти надходять часто у вигляді заморожених шматочків або пюре, упакованого в асептичну тару.

По-друге, уся сировина, яка надходить на підприємство, проходить суворий контроль якості. Кожна партія молока перевіряється на відсутність антибіотиків, рахуються масова частка жиру, кислотність, щільність, кількість білка, кількість соматичних клітин. Окрім того, визначається загальна кількість мікробів, а також оцінюються органолептичні показники (смак, запах, колір). Після проведення досліджень молоко надходить на переробку. Молоко, що не відповідає вимогам якості та безпеки, не приймається і відправляється назад постачальнику.

Морквяне пюре

При виробництві продуктів дитячого харчування не допускається використання штучних добавок, консервантів, ненатуральних барвників або підсилювачів смаку. Порівняно з виробництвом звичайних продуктів харчування контроль сировини та готової продукції дитячого харчування проводиться набагато частіше - до 70 раз на партію.

Важливою вимогою до виробництва дитячого харчування є наявність окремих виробничих ліній, щоб компоненти для звичайних продуктів харчування не потрапляли у дитячі продукти.

Годування дитини

Сучасні технології виробництва та новітні досягнення в області упаковки дозволяють зберігати корисні речовини у процесі виготовлення продукту і протягом його терміну придатності. Батьки можуть бути впевнені, що до закінчення терміну придатності продукт не тільки є абсолютно безпечним для споживання, а й володіє тією поживною цінністю, інформація про яку вказана на упаковці продукту.

Організм дитини, що росте і розвивається, потребує різноманітних мікро- та макроелементів, будучи при цьому ще не адаптованим для багатьох продуктів харчування. У дитячому харчуванні промислового виробництва суворо регламентується вміст цукру, солі та жиру, а також не допускаються продукти, здатні викликати алергію у дитини: наприклад, какао, мед, горіхи. При цьому дитяче харчування повинно бути гомогенізованим, тобто без великих і твердих шматочків для легкого ковтання, і добре засвоюватись.

Дитяча їжа

Важлива порада батькам: при покупці дитячого харчування звертайте увагу на маркування віку дитини. Багато виробників використовують яскраву упаковку із зображенням улюблених дитячих персонажів, продаючи продукцію, яка насправді не є дитячим харчуванням. На дитячому харчуванні добросовісний виробник завжди вказує маркування, тобто з якого віку продукт можна давати дитині: наприклад, від 0 місяців до 1 року, з 6-8 місяців, від 1 року до 3, від 3 до 6 років і так далі.

Батьки повинні звертати увагу на термін придатності та умови зберігання дитячого харчування. Для стерилізованого молока ці параметри будуть одними, для кисломолочних продуктів - іншими. Після відкривання упаковки продукт необхідно спожити одразу. Саме тому дитяче харчування продається у невеликих порціях, що відповідають разовому прийому їжі.

Баночки з дитячим харчуванням

Більше про основи дитячого харчування читайте у статті - https://harchi.info/articles/dytyache-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.