Що їсти вагітним, щоб підвищити IQ майбутньої дитини

Дослідження канадських вчених показало: у жінок, що споживають багато фруктів під час вагітності народжують діти з вищим IQ. Результати цієї праці опубліковані у журналі EbioMedicine.

Вчені проаналізували дані 688 немовлят, дослідивши максимальну кількість факторів, що впливають на їх розвиток.

Виявилось, що у жінок, які з'їдали під час вагітності 6-7порцій фруктів на добу, виростали діти, що мають за даними на один рік життя IQ на 6-7 пунктів вище, ніж у ровесників. Одна порція — це один крупний фрукт (яблуко, апельсин, банан), або кількість ягід, що поміщається у жмені з двох складених долонь.

Дослідники відмічають: чим довше дитина знаходиться в утробі матері, тим краще вона розвивається у подальшому. На їх думку, споживання вказаної кількості фруктів на добу дає дитині потенціал для розвитку, що відповідає додатковому тижню в утробі матері.

Однак лікарі закликають майбутніх мам не зловживати під час вагітності фруктами з високим вмістом фруктози, оскільки це можу привести до таких ускладнень, як гестаційний діабет та підвищений тиск при родах. 

У подальшому вчені планують вияснити, чи зберігається описуваний позитивний ефект на IQ дитиниспоживання фруктів з плином часу.

Вагітна жінка з яблуком

Більше про те, як харчуватись під час вагітності, читайте тут - http://harchi.info/diet/diyeta-dlya-vagitnyh-na-vsi-trymestry.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.