Шоколад з незвичайним смаком

Шоколад є одним із найпопулярніших продуктів на планеті. У 2011 році світові продажі шоколадних виробів вперше в історії перетнули відмітку в $100 млрд, а з 1995 року у багатьох країнах світу 11 липня святкують всесвітній день шоколаду.

У Європі та США шоколад регулярно споживають понад 82% населення. Правда, не так давно Міжнародний центр тропічного сільського господарства налякав солодкоїжок новиною про те, що до 2050 року через зміну клімату шоколад може стати делікатесом. А поки цього не відбулось, виробники солодощів винаходять усе нові поєднання смаків та начинок для шоколаду, причому незвичайні ласощі від відомих виробників продаються за цілком прийнятною ціною.

Шоколад з верблюжого молока

Верблюже молоко є досить популярним продуктом в ОАЕ. Тут давно ласують морозивом на його основі, а з весни 2012 споживачі можуть спробувати 6 нових смаків верблюжого молока, виробництвом котрого займається провідна компанія на ринку молочних продуктів — Al Ain Diary. А найбільше зацікавлення викликає шоколад з верблюжого молока. Його автором є компанія Al Nassma, яка заявляє, що такий шоколад є кориснішим за звичайний, а також, через знижену кількість жирів у своєму складі, може споживатись і діабетиками. Шоколад з верблюжого молока може бути і з традиційними додатками — горіхи, мед, спеції. Наразі придбати шоколад можна лише у виробника напряму, або ж в аеропортах та готелях країни, але компанія Al Nassma працює над виходом солодощів на міжнародний ринок.

Шоколад з верблюжого молока

Шоколад з абсентом

Шоколад з додаванням алкоголю не рідкість. Цукерки “Вишня в коньяку” відомі ще з радянських часів, а пізніше на полицях магазинів з'явились і фінські цукерки Fazer з горілкою. Втім, швейцарській компанії Villars, яка існує уже понад століття, вдалось здивувати навіть розбещених солодкоїжок. Компанія випустила гіркий шоколад з абсентом Villars Larmes d'Absinthe. Особливо яскраво смак солодощів проявляється тоді, коли шоколад тане у роті та випускає гіркоту полинової настоянки. Сп'яніти від таких солодощів навряд чи можливо, оскільки відсоток вмісту алкоголю у шоколаді рівняється 8,5%. А для тих, кого зачепив алкогольний шоколад, компанія виробляє ще декілька зразків солодощів: наприклад, шоколад з айвовою, грушевою та сливовою горілкою, і шоколад з коньяком.

Шоколад з абсентом

Шоколад зі смаком чорного трюфелю

Ні для кого не секрет, що чорні трюфелі є рідкісним делікатесом, ціна якого, до речі, сягає понад $2000 за кг. Ідея виробництва шоколаду з чорними трюфелями належить бренду Mast Brothers, на чолі якого стоять два брати — Рік та Майкл Маст. Варто згадати, що їх компанія є однією з небагатьох у США, де весь процес виробництва проходить вручну, включаючи обробку какао-бобів та пакування готової продукції. Також, візитною карткою компанії є солодощі з незвичайними смаками. Шоколад зі смаком чорного трюфелю Mast Brothers Chocolate Black Truffle містить 74% шоколад, чорний трюфель і дрібку морської солі. Коли ласощі починають танути у роті, яскраво відчувається характерний для трюфелю землистий смак.

Шоколад зі смаком чорного трюфелю

Шоколад з кокосом і каррі

Шоколад з гострим перцем сьогодні уже не здивує нікого, чого не можна сказати про солодощі з індійською приправою каррі. Авторство такого шоколаду з незвичайним пряним смаком належить американській компанії Theo Chocolate. Провідний чоколатьє бренду — Бека Довілль — признається, що не ставить перед собою меж при поєднанні різноманітних смаків. Завдяки чому компанія Theo Chocolate уже неодноразово завойовувала престижні премії за такі поєднання смаків, як “Лаймовий коріандр” або скажімо “Фіга, фенхель та мигдаль”. Молочний шоколад із підсмаженим кокосом та гострим каррі не став винятком. Смак таких ласощів є досить екзотичним, і особливо прийдеться до смаку прихильникам індійської кухні. Також, шоколад виробляється виключно з екологічно чистих інгредієнтів, що робить термін його зберігання дуже коротким, але тішить усіх прибічників органічних продуктів.

Шоколад з кокосом і каррі

Шоколад з пелюсткам квітів

Тих, кому вже набрид шоколад з горіхами та родзинками, що продається у кожному магазині, вирішили здивувати шоколадними плитками з пелюстками квітів. Компанія Bovetti виробляє солодощі з додаванням пелюсток троянди, лаванди, жасмину, фіалки уже протягом декількох років. Заснував невелику фабрику Вальтер Боветті ще у 1994 році, після того, як покинув рідний П'ємонт і осів у підніжжя французьких Альп, мріючи створити новий шоколадний бренд. Те, що сьогодні марка може похвалитись виробництвом близько 150 видів шоколаду, особливе місце серед який займають ласощі з цікавими добавками, свідчить про успіх задуму. Із пелюстками квітів можна вибрати будь-який шоколад на власний смак — і молочний, і чорний гіркий, і білий. Додають їх у солодощі у висушеній зацукрованій формі. Смак пелюсток ледь-ледь відчутний, а ось приємний аромат не залишиться непоміченим.

Шоколад з пелюсткам квітів

Солоний шоколад

Яка смакова асоціація виникає у нас при слові шоколад? Безперечно — солодкий. Однією з компаній, що вирішила це змінити, є Salazon. До речі, більшість кондитерів вважають солоний шоколад втіленням цілком природного поєднання смаків, і стверджують, що сіль підкреслює солодкий смак продукту і навіть посилює його. А щоб споживачам було легше знайти солоні ласощі серед тисячі інших, марка Salazar на упаковці продукту навіть зобразила робочих, що видобувають сіль. Солоні солодощі Salazon Salted Chocolate Bars випускають невеликими партіями, до їх складу входить морська сіль з Південної Америки, і шоколад є повністю органічним. А для тих, кому сподобається, пропонують шоколад не тільки з сіллю, а й з сіллю та перцем, сіллю та тростинним цукром та сіллю і меленою кавою.

Солоний шоколад

Шоколад з беконом

Однією з улюблених страв Наполеона була свинина під шоколадом, а українцям зараз пропонують поласувати салом у шоколаді — це невід'ємний пункт у меню багатьох ресторанів, який користується досить великим попитом. Можливо це, а можливо щось інше наштовхнуло компанію Vosges Haut-Chocolate із Чикаго до поєднання двох улюблених американських продуктів. Таким чином з'явився шоколад Mo's Bacon Bar, що поєднує в собі молочний або гіркий шоколад з беконом та крупинками солі. Усім, хто вирішив спробувати солодощі, потрібно задіяти усі 5 відчуттів, як попереджає упаковка. І ці ласощі не є першим екзотичним продуктом цієї марки. Усі бажаючи можуть знайти шоколад зі смаком грибів та арахісового масла, японського васабі та мексиканського анчо. За однією з версій, такі незвичайні смаки ласощів з'явились у результаті мандрівок власниці компанії Катріни Марков.

Шоколад з беконом

Лавандовий шоколад

З давніх-давен лаванда відома як запокійливий засіб. Не виключено, що саме тому американські чоколатьє вирішили створити солодощі, після яких з'явиться відчуття відвідування спа-салону. Гіркий темний шоколад Dagoba lavender blueberry має у своєму складі не тільки лаванду, а й чорницю, досить потужний антиоксидант. Назва ласощівDagoba – означає “храм богів”. Автором шоколаду є колишній шеф-кухар Фредерік Шиллінг, який для створення свого шедевру відбирає тільки екологічно-чисті какао-боби , вручну зібрані у Еквадорі, Коста-Риці та на Мадагаскарі. А окрім чорниці та лаванди, до складу шоколаду Dagoba додають лимонну цедру, малину, кардамон, розмарин, конюшину.

Лавандовий шоколад

Шоколад з ароматом сіна

Пелюстками квітів та спеціям не обмежились, і почали додавати у шоколад лугові трави. Відомий англійський чоколатьє спеціально для 5-зіркового віндзорського готелю розробив ексклюзивний сорт солодощів із досить спірних щодо сумісності інгредієнтів — какао-бобів та сіна. Шоколадна маса змішується зі спеціально висушеною та подрібненою травою, скошеною на лугах біля готелю. Шоколад Hay milk, окрім аромату сіна, має нотки троянди, жасмину та шафрану, завдяки чому ласощі мають уособлювати пасторальну тишу околиць готелю. Ось тільки випробувати це можуть не всі: наразі шоколад доступний тільки у готелі або у магазині біля нього, і випускати солодощі у широкий продаж не планується.

Шоколад з ароматом сіна

Шоколад для схуднення 

Їсти солодке і худнути — невже це можливо? Іспанські кондитери з компанії Cocoa Bio вперше представили свій шоколад Lola на виставці у 2009 році, який не тільки не загрожує набором зайвої ваги, а й допомагає схуднути. До складу солодощів входять спеціальні амінокислоти, що пригнічують апетит. Шоколад для схуднення випускається у формі цукерок, не дуже відрізняється від звичайного, ось тільки колір має зелений. Це зумовлено водоростями, які входять до його складу, і які є багатими на вітаміни А і В12. Також шоколад Lola радять їсти до їжі, а не після, що зменшить ваше бажання з'їсти і перше, і друге, і десерт.

Шоколад для схуднення

А про найдорожчий шоколад читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korolivskyy-shokolad-dlya-korolivskyh-statkiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.