Штучне м'ясо - майбутнє світової гастрономії

Покоління Z формує ринок рослинних альтернатив м’ясу.

Веганські котлети

Штучне м’ясо - це стрімко зростаюча категорія продуктів, яка може змінити наші харчові звички. Продукти тваринного походження замінюють рослинними альтернативами, які на смак і вигляд, як м’ясо. Мета таких змін - зниження глобальної залежності від тваринного сільського господарства. Покоління Z активно підтримує цей тренд.

Покоління Z - це люди, які народились у період з середини 1990-х по середину 2000-х, тобто найстарші представники цієї групи скоро закінчать університет. Ця група становить 25% населення США і до 2020 року 40% усіх американських споживачів будуть з покоління Z.

Дослідження показали, що серед студентів найбільш бажаними категоріями їжі у буфетах університетів є “рослинне меню” та “екологічно безпечні морепродукти”. Покоління Z споживає на 57% більше тофу і на 50% більше рослинного молока, ніж їх попередники мілленіали (покоління Y).

Томати

Google Trends демонструють історичний максимум суспільного інтересу до веганської дієти, і це заслуга не тільки покоління Z.

Згідно з даними Allied Market Research, глобальний ринок замінників м’яса буде зростати на 8,4% щороку у найближчі 3 роки і до 2020 року становитиме 5,2 мільярди доларів.

Виробники “фальшивого” м’яса і морепродуктів (бургери “з кров’ю” і суші з томатів) вибрали студентські містечка у якості цільової аудиторії для тестування своїх винаходів.

У жовтні стартап Impossible Food заявив про розширення дистрибуції своїх веганських бургерів “з кров’ю” (вони готуються на грилі у “кровоточать” соками, як справжня яловичина”) у буфети університетів та компаній. До цього унікальні бургери продавались у нечисельних закладах для гурманів.

Веганські суші

Виробники морепродуктів також вибрали компанії, які постачають їжу, зокрема, у студентські кафе. New Wave Foods виробляють фальшиві креветки з водоростей, а Ocean Hugger Foods - помідорний замінний сирого тунця.

Студенти - це цільова аудиторія з великим потенціалом. У роки навчання ці люди виробляють звички на все життя, включаючи загальні вподобання у їжі та конкретних продуктах. Молодь легко приймає новинки і проявляє екологічну свідомість.

До 2050 року світове населення можу сягнути 9 мільярдів, і усе це вагома причина хвилюватися щодо продовольчих запасів планети. Покоління Z дає надію на те, що світова залежність від м'яса збавить оберти і альтернативні джерела харчування увійдуть до нашого щоденного раціону.

Веганські бургери

Більше про штучне м'ясо розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shtuchne-myaso-vyhodyt-na-svitovyy-rynok.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.