Штучний інтелект на кухні - підрахунок калорій із Im2Calories

Системи розпізнавання образів тільки починають давати перші явні результати. Microsoft вчить комп'ютер описувати фотографії, а Google запатентувала схожу технологію-проект, із тією відмінністю, що її варіант розробляється не для абстрактного, а для реального та конкретного використання — підрахунку кількості калорій у їжі. Проект отримав назву Im2Calories.

Завдання перед додатком поставлене таке саме, як і у випадку з Microsoft, - визначити, що знаходиться на фотографії, або у об'єктиві смартфону. Завдання спрощується тим, що можливі варіанти відповідей обмежені виключно категорією їжа, однак візуально розпізнати вміст тарілки важче, ніж інші образи.

Після завершення роботи алгоритму, його можна буде підкорегувати, якщо програма зробила помилку у якості або кількості. Це позитивна риса Im2Calories, яка дозволяє програмі навчатися та вдосконалюватись. Програма розпізнає, яка їжа знаходиться на тарілці і враховує розмір порції кожного з компонентів. Після цього додаток підраховує кількість калорій на зображенні — принаймні, робитиме це у майбутньому. Звісно, потрібно, щоб компоненти їжі були більш-менш розрізнюваними.

Звісно, не можна поспішати очікувати конкретних та швидких результатів від Im2Calories, з дня на день.Наразі Im2Calories є експериментальним проектом, який напряму залежить від невдач та успіхів у створенні та розвитку штучного інтелекту, зокрема — алгоритмів розпізнавання образів.

Підрахунок Im2Calories

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.