Скажи мені, як ти їси, і я скажу хто ти

Людину видають не тільки жести і манера розмовляти, а й те, що вона їсть. Ще більше про неї може сказати те, як саме вона це робить.

Така класифікація типів особистості хоч і не наукова, але досить цікава, адже основана на звичках у харчуванні. Чи є психологічні причини того, що ми любимо швидко перекусити або навпаки розтягнути обід? За словами експертів у цій сфері, звички або особливості харчування можуть багато чого розповісти про особливості нашого характеру.

Любителі їсти повільно

Цей тип відомий багатьом: усі вже доїли свої страви, і тільки одна людина копирсається у тарілці, з'їдаючи один шматочок за раз. Вона ніколи і нікуди не поспішає, насолоджуючись процесом.

Представники цього типу — це зазвичай люди, яким подобається усе контролювати. Вони цінують життя, впевнені в собі та послідовні у своїх діях.

Ті, хто їсть повільно лише іноді, можуть робити це по причині поганого настрою або втоми. За словами психолога, настрій також суттєво впливає на манеру харчування.

Іноді люди такого типу можуть відчувати на собі тиск, намагаючись наздогнати темп усіх інших. Але звичка їсти повільно може мати дуже позитивний вплив на здоров'я людини — зниження споживання енергії, не такий сильний голод та задоволення від прийому їжі. Не дарма дієтологи радять усім їсти не поспішаючи, смакуючи кожний шматочок.

Любитель їсти повільно

Любителі їсти швидко

Такий тип людей, ви також помічали не раз. Такі люди зазвичай справляються зі своєю порцією ще до того, як більшість ще не з'їла і половини.

Такі звички говорять про ініціативність та енергійність, цілеспрямованість та готовність до експериментів. Поряд із тим, такі люди можуть бути дуже нетерплячими. Швидкість прийому їжі видає темп нашого життя.

У цій звичці немає нічого поганого, але варто пам'ятати, що дуже швидке споживання їжі на постійній основі може нашкодити травленню і стати причиною виникнення зайвої ваги.

Любитель їсти швидко

Шукачі пригод

Представники цього типу завжди у пошуках наступної гастрономічної пригоди. Коли справа стосується їжі та будь-яких інших питань, така людина завжди шукає гострих відчуттів і любить ризикувати.

Такий унікальний підхід до життя ніколи не варто змінювати. Проте, таким людям варто пам'ятати, що не потрібно інших змушувати вести себе так само, адже не усі люблять експерименти.

Такі любителі пригод завжди проявляють готовність спробувати щось нове поза зоною свого комфорту.

Шукач пригод

Вимогливий та вибагливий їдок

Представники цього типу можуть назавжди залишитись вірними своїм дитячим смаковим звичкам та відмовлятися від будь-яких невідомих страв. Такі люди завжди просять офіціанта подати страву без якогось компоненту або соусу.

Ймовірно, що вони можуть бути нервовими або страждати неофобією — хворобливим страхом перед усім новим. Саме це і є причиною відмови від різноманітних продуктів харчування.

Вибагливий їдок

Ізоляціоніст

Це, мабуть, найбільш незвичайний тип. Його представники підходять до прийому їжі дуже методично — поки не закінчать із однією стравою, до іншої не перейдуть.

Такі люди є дуже відповідальними, завжди усе ретельно обдумують. Іншим така звичка може здатися зацикленням, або й навіть божевіллям, проте це всього лиш уважність і зосередженість. Така звичка також свідчить про те, що такі люди є дуже цілеспрямованими і готові вирішувати будь-яку одну задачу за раз.

Ізоляціоніст



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.