Споживання їжі маленькими порціями не допомагає худнути

Вчені розвіяли міф про ефективність дробного харчування для схуднення. У деяких випадках такий вид дієти навіть може привести до ожиріння. Як переконались дослідники, уся справа не в об'ємі 1 порції, а в сумарному споживанні калорій.

Сучасний спосіб життя суттєво впливає на харчові звички: харчування стає більш вибірковим та нерегулярним. Дієтологи зацікавились, чи справді прийом їжі маленькими порціями є кориснішими для здоров'я і фігури, ніж класичне 3-разове харчування?

Режим харчування у наші дні багато у чому пов'язаний з соціальними, а не біологічними факторами. Люди змушені підлаштовувати режим дня під робочий графік. Зокрема це виражено в умовах міста.

Ряд досліджень показав, що невідповідність між циркадними ритмами і “соціальними” годинами пов'язана з ризиком таких захворювань, як ожиріння, метаболічний синдром, рак та серцево-судинні захворювання. Більш короткі періоди сну також пов'язані зі збільшенням ваги.

Дієта, основана на частих прийомах їжі маленькими порціями, нерідко приводить до зворотнього ефекту: ожирінню. Це пов'язано з тим, що сумарна кількість отриманих за день калорій не змінилась, а й деяких випадках навіть стало більше. Вчені відмічають, що без зниження загального об'єму калорій харчування маленькими порціями не приносить більшої користі здоров'ю. 

Вчені не можуть дати однозначну відповідь про головний прийом їжі за добу. Отримані у ході вивчення питання дані свідчать про те, що споживання зайвих калорій у вечірній час приводить до ожиріння. Однак коли мова йде про сніданок та обід, дослідники не можуть зійтись на думці, коли краще поповнювати більшу частину енергетичних витрат.

Маленька порція їжі

Чому не діють популярні дієти для схуднення читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-ne-diyut-populyarni-diyety-dlya-shudnennya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.