Створено додаток для захисту оригінальних продуктів від підробок

Італійські виробники знайшли спосіб захистити марку “Зроблено в Італії” від підробки. Великі надії покладаються на новий безкоштовний додаток для смартфонів, за допомогою якого споживачі зможуть самостійно перевірити на автентичність італійську продукцію та виявити товари, до створення яких доклали рук “умільці” з країн, що розвиваються.

Вибір оливкової олії

Додаток був створений некомерційною організацією Reliabitaly та може бути використаний як в Італії, так і за кордоном. Для того, щоб виявити підробку, покупцю достатньо скачати додаток на смартфон або планшет, потім провести по штрихкоду того чи іншого товару.

Як обіцяють розробники, за допомогою цього нехитрого жесту додаток видасть не тільки місце виробництва, а й надасть інформацію про те, яким способом був вироблений товар. Як показує статистика, у світі більше всього підробляють продукти харчування, вироблені на території Італії.

Додаток Reliabitaly

Від дій шахраїв страждають італійські сири, вина та ковбасні вироби. Не обійшла ця участь відомі бренди — за останні роки продавані сенегальцями підробки з вулиць перекочували у торгові мережі. Причому кількість сайтів, на яких можна придбати підробку, постійно зростає. 

Автори додатку стверджують, що їх розробка дозволить перевірити на істинність у тому числі й одяг, аксесуари та інші предмети, які претендують на те, щоб вони були “Зроблені в Італії”. До ініціативи уже приєднались декілька десятків італійських виробників.

Томати, моцарелла і базилік

А про мобільний додаток, що слугує захисту безпеки руху на дорогах у Японії, розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/harchadm/kava-za-bezpeku-ruhu-na-dorogah.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.