Силіконові кухонні атрибути

Сьогодні на прилавках магазинів можна побачити величезний асортимент силіконового посуду і атрибутів для кухні. Це і форми для випічки, і форми для льоду, і кухонні прихватки, щіточки, лопатки. Але з якого силікону зроблені ці предмети? І чи безпечно їх використовувати у побуті?

Силіконова форма для випічки

Спочатку розберемося, що собою представляє силіконова форма для випічки. Це силіконовий посуд для випічки та приготування страв у духовці, мікрохвильовці, аерогрилі. Витримує нагрівання до +250 градусів. Відмінно зберігає форму навіть після тривалого зберігання у складеному стані. При використанні силікон не взаємодіє з продуктами, на відміну від металевих форм для випікання, тим самим зберігаючи смакові якості страви. Силіконова форма незамінна для приготування страв без масла. Будь-яка випічка легко виймається з силіконового посуду, зберігаючи задану форму.

Силіконові форми для випічки

Силіконові форми для заморожування льоду

Силіконовий посуд чудово зберігає свої властивості і при температурі -40 градусів. Лід у формі зайчиків, рибок, квіточок і навіть черепків виглядає дуже незвично. У силіконовій формі можна заморожувати не тільки лід, а й порції домашнього морозива, ягоди, фруктові та овочеві соки.

Силіконові форми для заморожування льоду

Кухонні інструменти з силікону

Практичними у використанні будуть і силіконові лопатки, щіточки, ложки. Вони прослужать на кухні дуже довго, оскільки не втрачають форму та зберігають свій зовнішній вигляд надовго. Окрім того, не дряпають поверхню тефлонового та силіконового посуду. Універсальні силіконові кришки виручать при зберіганні продуктів або приготуванні страв у духовці. Наприклад, м'ясо у горщиках, запечене під силіконовою кришкою, виходить дуже соковитим. Силіконові прихватки та підставки під гаряче також необхідні на кухні. Гнучкі, термостійкі та міцні — вони справляться з будь-якою “гарячою” ситуацією.

Кухонні інструменти з силікону

Безпечність і правильний вибір

Форми для використання на кухні є безпечними тільки у тому випадку, якщо вони виготовлені з медичного силікону. Такий матеріал не містить домішок речовин, здатних взаємодіяти з продуктами під час приготування. Основою “безпечного” силікону є високомолекулярні кремнійорганічні кисневмісні сполуки, що говорить про інертність матеріалу, тобто безпечності його для продуктів.

Як же звичайному покупцю у магазині визначити, безпечну чи небезпечну силіконову форму він вибирає? Дуже просто. Варто звернути увагу на запах посуду. Якщо ви відчуваєте, що він різкий хімічний, то краще відмовитись від покупки. Не беріть занадто яскравий посуд. У такому випадку є небезпека отруїтися дешевими барвниками. Зупиніть свій вибір на спокійних, сіро-бежевих тонах. Не варто купувати і продукцію за дуже привабливою ціною. У більшості випадків це ознака поганої якості сировини. І, звісно ж, не забудьте спитати у продавця сертифікат якості. Він точно розставить усе на свої місця.

Силіконовий посуд

Як доглядати

Перед першим використанням будь-який силіконовий посуд необхідно сполоснути теплою водою з милом та змазати олією. При наступному використанні олія не знадобиться. Під час приготування страви можна використовувати як допоміжний інструмент дерев'яні та силіконові лопатки і щіточки. Перед вийманням випічки з форми дайте їй трохи вистигнути. Тоді ваші домашні кекси та пироги не постраждають. А лід з форми виймається простим натисканням пальця на форму. 

Після використання силіконову форму варто вимити теплою водою з розчином для миття посуду. Необхідно враховувати наступні міри обережності: силікон не можна ставити на відкритий вогонь, наприклад, на конфорку газової або електричної плити: такий посуд ставлять на деко або коло мікрохвильової печі. Не можна мити грубими абразивними засобами або дряпати гострими предметами. При правильному використанні та догляді будь-яка силіконова форма прослужить вам дуже довго.

Силіконовий посуд

А про силіконову підставку для гарячого з вбудованим магнітом читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/magnitna-pidstavka-dlya-garyachogo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.