Сирна зброя - інструменти, що перетворять подачу сиру у мистецтво

Ножі, тертки, дошки, фондю та раклетниці для сирів — їх так багато, аксесуарів, інструментів та гаджетів, які змусять вас полюбити сири ще більше. Спеціальне приладдя для м'яких та витриманих сирів, окремих видів — пармезан, тет-де-муан або універсальні набори. Кожного року з'являється усе більше інструментів високої якості та простого, але функціонального дизайну, які перетворять процес подачі сиру у справжнє мистецтво.Давайте розберемося, що й для чого.

Ручна тертка для сирів

Універсальна тертка для твердих сирів — від напіввитриманих до зрілих.

Ручна тертка

Ручна тертка із контейнером

Універсальні тертки, які дуже зручно використовувати під час приготування страв, до складу яких входить тертий сир. Його можна нарізати наперед, він не підсохне та не розсиплеться. Також, контейнер можна поставити на стіл, наприклад, при подачі страв італійської кухні. Де гість сам регулює кількість сиру — пасти, різотто.

Ручна тертка із контейнером

Ніж для м'яких та середньої витримки сирів, типу гауда, маасдам, емменталь

Тонке лезо із отворами попереджує прилипання до нього сиру. Чим менше витриманим є м'який сир, тим більше отворів повинне мати лезо ножа.

Ніж для м'яких та середньої витримки сирів

Фондюшниця

Каструлі-фондюшниці можуть бути різних розмірів — на одного або для великих компаній. Пам'ятайте, що фондю — це і страва, а процес одночасно, святковий та простий. Для класичного фондю досить натерти фондюшницю зубчиком часнику, влити трохи вина та розтопити у ній сир — гауда, грюєр, гювенар. Додати трохи прянощів — і можна макати шматочки хліба.

Фондюшниця

Раклетниця

Прибор складається із двох частин: плити для смаження та невеликих пателень знизу, між якими — нагрівальний елемент. У пательнях плавлять сир, зверху підсмажують хліб. Овочі, м'ясо. Традиційно у раклетниці готують картоплю та подають із плавленим сиром та овочами гриль.

Раклетниця

Сокирка для відколювання сиру

Сокирки ефектно виглядають, особливо якщо використовувати їх на великих, гарних дошках. Різати ними можна будь-які тверді сири.

Сокирка

Ніж для пармезану (і твердих, витриманих сирів)

Невеликий ніж із зручною ручкою, коротким широким лезом та гострим кутом, який зробить відколювання пармезану надзвичайно зручним.

Ніж для пармезану

Керлер (краще у комплекті із сиром тет-де-муан)

Дошка, на якій закріплюють головку сиру та нарізають її круговими рухами. У результаті отримуємо тонкі, ніжні пелюстки сиру, які збираються у, так звані, “трояндочки”. Чим тонше нарізаний сир, тим краще відчувається його смак.

Керлер

Ніж-слайсер

Це ідеальний інструмент для нарізання будь-якого твердого сиру. Тонке лезо попереджує прилипання сирної маси, а кут нахилу задає товщину відрізуваного шматка. Можна використати, також, для отримання шоколадної стружки.

Ніж-слайсер

Слайсер для м'яких сирів

Інструмент для нарізання м'яких та молодих сирів. Особлива форма леза без проблем наріже навіть найніжніші та найжирніші м'які сири.

Слайсер для м'яких сирів



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

мені аж їсти захотілось