Таєць готує курку за допомогою сонячного проміння

Мало хто з кухарів одягає зварювальну маску на кухні, втім саме так робить 60-річний тайський продавець вуличної їжі Шіла Сузарат, який готує курку за допомогою дзеркальних панелей та сонячного проміння.

Таєць готує курку за допомогою сонячного проміння 

Як каже вже немолодий таєць, такий оригінальний метод дає йому можливість запропонувати своїм клієнтам щось незвичайне. Шіла Сузарат спроектував та побудував спеціальну конструкцію, яка складається приблизно з 1000 рухомих дзеркал - завдяки цій конструкції енергія сонця може бути використана для приготування курки. Сонячний відбивач створює інтенсивне тепло, яке дозволяє підсмажити м’ясо усього за 12 хвилин.

 Таєць готує курку за допомогою сонячного проміння

Таєць відмічає, що порівняно з традиційним вугільним грилем, який він використовував до цього, приготоване за допомогою сонячного проміння м’ясо відрізняється особливою ніжністю та рівномірною просмажкою. Окрім того, у спекотному тропічному кліматі Таїланду сонце є чистим та стійким джерелом енергії. Кухар каже, що ця ідея прийшла йому у голову ще у 1997 році, коли він був вражений сонячним промінням, відбитим від автобуса.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.