Таємниця печива макарон

Прихильникам американських мелодрам та серіалів уже давно відомі ці солодощі. У нас же популярним десерт став зовсім недавно.

Мініатюрне кольорове печиво зараз пропонується майже у кожній кав’ярні та користується небувалим успіхом, як серед дітей, так і серед дорослих. Звідки ж до нас прийшли ці солодощі? Як переводиться їх назва? Як приготувати десерт у домашніх умовах? Давайте дізнаємося більше.

Печиво макарон

Історія

Макарон - солодке мигдалеве печиво, дві половинки якого скріплені кремом.

Макарон вважається візитною карткою Парижу, одним із солодких символів Франції, і за популярністю може зрівнятися хіба з круасаном. Однак далеко не всі знають, що батьківщиною цього десерту є зовсім не найромантичніша країна світу: вважається, що макарон вперше з’явився в часи середньовіччя у Європі, у Францію ж його завезли кондитери відомої Катерини Медичі. Першу згадку про макарон французькою мовою залишив Рабле у 1552 році у своєму відомому “Гаргантюа і Пантагрюель”, написавши про нього, як про маленький і круглий кондитерський виріб з мигдалю.

Першочергово печиво складалося тільки з однієї половинки і було дуже популярним серед  французьких монахинь, які слідували відомій пораді Терези Авільської: “Дівчатам, які не їдять м’ясо, корисний мигдаль”.

Тільки у 19 столітті солодощі набули того вигляду, який ми бачимо і досі: спеціалісти відомої французької кондитерської “maison Ladurée” почали робити кремовий прошарок між двома половинками печива.

Дівчина і печиво макарон

Як правильно називати

Навіть найдосвідченіші солодкоїжки досі не можуть визначитись, як же правильно називати мигдалеві солодощі: макарон чи макарун. Дехто любить першу назву, дехто другу, а інші взагалі говорять, що обидві назви є неправильними.

Насправді ж, десерт має тільки одну назву - макарон. Взагалі, макарон і макарун - різні кондитерські вироби, що мають між собою зі спільного тільки предка - мигдалеве печиво.

Отже, макарон, як ми вже казали - кругле мигдалеве печиво з кремом посередині. Цей десерт має різноманітну палітру смаків: фісташковий, кавовий, чорничний, апельсиновий, ванільний, лавандовий і навіть смак манго, а на цьому перелік не закінчується.

За смаковими відчуттями макарон повинен бути трохи вологим всередині та хрустким ззовні.

А що ж таке тоді макарун? Макарун - це кокосове американське печиво з низьким вмістом жиру. Тісто для такого десерту, як правило, складається з яєчних білків із додаванням тертого кокосу та цукру. Часом, у тісто додають горіхи, а саме печиво після випікання занурюють у розплавлений шоколад.

Печиво макарон

Як готувати

Для приготування вишуканого печива необхідно змішати цукрову та мигдалеву пудру, усе просіяти. Потім додати харчовий барвник або будь-який фруктовий сироп. Слідом за ним - додати цукровий сироп. Для його приготування ємність з водою та цукром потрібно поставити на вогонь і довести до температури 120 градусів Цельсія. Потім збити у міксері 200 г білків, влити туди цукровий сироп і продовжувати збивати до охолодження маси. Після цього необхідно збиті білки вмішати у масу з мигдалевою та цукровою пудрою. Отриманою масою наповнити кондитерський мішок, а потім викласти масу невеликими порціями на деко, застелене пергаментом так, щоб вони не доторкались одна до одної. Печиво слід випікати при температурі 165 градусів протягом 8-10 хвилин. Після того, як десерт досягне потрібної кондиції, достати його з духовки, відділити від паперу та охолодити.

Далі у хід вже йде ваша фантазія. Дві половинки печива можна з’єднати абсолютно будь-яким кремом, головне, щоб тісто і начинка поєднувались між собою за смаковими якостями.

І головне, пам’ятайте, печиво макарон потребує часу і виключної майстерності, тому не сумуйте, якщо приготувати десерт вийде не з першого разу.

Приготування макаронів

Про екскпюзивну колекцію печива макарон читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/tim-barton-stvoryv-kolekciyu-tistechok-razom-z-laduree.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.