У яких випадках слід відмовитись від вегетаріанства

Ми не проти вегетаріанства, просто слід бути готовими до того, що є деякі моменти, при яких від такого типу харчування слід відмовитись.

Не має значення, чому ви відмовилися від м’яса: бережете планету, вам шкода тварин або просто піддались модній течії. Якщо різко відмовитись від м’яса, ваш організм у будь-якому випадку зазнає змін - і не завжди у кращу сторону.

Давайте дізнаємося про сигнали організму, на які слід звернути увагу, якщо ви раптом перейшли на “зелену” сторону планети.

Шматочки овочів на вилках

Психологічні причини

По-перше, дайте собі чітку відповідь, навіщо ви відмовилися від м’яса. Медичні показання? Шкода тварин? Непереносимість м’яса або молока? Якщо так, то все добре. Якщо ж відмова від м’яса або молочної продукції - це для вас привід виділитися на фоні навколишніх і стати не таким, як усі, то краще цього не робити. Через раптову відмову від м’яса організм втрачає поживні речовини, і, як наслідок, випадає волосся, з’являються проблеми зі шкірою, а ви самі стаєте нервовими та дратівливими. Оцініть, чи є об’єктивні причини піти у вегетаріанство, і прийміть доросле рішення, яке піде на користь вашому здоров’я - як фізичне, так й духовне.

М'ясоїд і вегетаріанець

Перепади настрою

Американські вчені провели дослідження, яке довело: один тільки вигляд стейку заспокоює половину респондентів і пригнічує ознаки агресії та неспокою. Звісно, це не значить, що ви повинні терміново бігти за яловичою вирізкою у магазин, однак як мінімум слід задуматись про свій раціон - особливо якщо останнім часом ви страждаєте від перепадів настрою та безпричинної злості.

Веганська піца

Проблеми з зубами

Стоматологи часто виступають проти вегетаріанства і веганства. Що не дивно: уся річ у тому, що зуби людей, які тривалий час відмовляються від м’яса, молочної продукції, яєць та інших джерел білка і кальцію, стають більш вразливими до карієсу та пошкодження емалі. Через дефіцит вітамінів і мінералів карієс у вегетаріанців набагато серйозніший. Ні, ми не закликаємо відмовитись від вегетаріанства, але радимо додатково проконсультуватися зі стоматологом про те, які корисні для зубів та емалі продукти необхідно включити до свого раціону.

Смузі

Ознаки анорексії

Дуже часто анорексія є наслідком не тільки харчових розладів, а й вибору непідходящого раціону - того ж вегетаріанства, наприклад. Взагалі, прямого зв’язку між анорексією та відмовою від м’яса не виявлено, але британські вчені встановили, що багато дівчат сприймають вегетаріанство як один із м’яких способів обмежити себе у їжі.

З британцями солідарні й американські вчені. Нещодавно у США провели опитування, згідно з яким більше половини людей, як страждають на анорексію, вважають себе вегетаріанцями. У такому випадку відбувається підміна понять. А тим часом вегетаріанство і веганство - це не дієта для схуднення. Раціон справжніх вегетаріанців є повноцінним і дуже різноманітним - не слід забувати про це, якщо ви відмовляєтеся від м’яса тільки у прагненні схуднути.

Салат

Випробування сили волі

Якщо вам до тремтіння у колінах хочеться шматка смаженого м’яса або склянки молока, це не значить, що у вас проблеми з силою волі. Це значить, що вашому організму не вистачає певних поживних речовин. Навчіться прислуховуватись до себе, не будьте ворогом власного тіла. Перегляньте ваш раціон і без впливу чужої думки визначте, яке харчування підходить саме вам.

Магазин овочів

А чи сумісні спорт і вегетаріанство розкаже стаття - https://harchi.info/articles/chy-sumisni-sport-i-vegetarianstvo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.