Український крафтовий міцний алкоголь

Український ринок чим далі, тим більше дивує автентичними та якісними продуктами. Не виключенням є і міцний алкоголь. До вашої уваги - декілька напоїв із міцністю 39 градусів, які складуть достойну конкуренцію усім закордонним.

Настоянка

Мольфарський” бальзам

Ідея напою, настояного на цілющих травах, прийшла подружжю — засновникам бренду “Крамниця наливок” від час мандрівки по Закарпаттю, де вони шукали і записували рецепти давніх настоянок, вивчали властивості лікарських трав і лісових ягід. Пара вирішила відтворити забуту рецептуру травяної настоянки, яка мала би властивості антидепресанту, потужного енергетика та стимулювала імунітет. Ну і, звісно, була би при цьому смачною.

Десятки рецептурних та історичних книг, ще більше спроб і помилок — і ось він, довгоочікуваний рецепт “мольфарського” бальзаму, який отримав назву Grasses Whisper (“Шепіт трав”). У складі алкоголю — понад 30 компонентів: трави, спеції, коріння, а також деякий секретний інгредієнт. Настоюється він у дубовій бочці, а потім зберігається у скляній ємкості темно-зеленого кольору, яка попереджує проникнення сонячного світла.

Технічно “мольфарський” бальзам — це гіркий біттер, який можна споживати по-різному. Як сильно охолодженим — у вигляді шотів, так і кімнатної температури, додаючи у каву або чай, а ще алкоголь Grasses Whisper можна використовувати у складі коктейлів. Напій розкриває себе не одразу: з першим ковтком відчувається гіркий смак полину та аромат анісу, а у фіналі — калган і нотки цитрусу. Додайте до цього аромату лаванди, східних спецій та лісових ягід, меліси, ромашки, звіробою, чабрецю — і отримайте справжнє алкогольне диво, яке ідеально поєднується з чорним шоколадом, сиром та цитрусовими.

Grasses Whisper від Крамниці наливок

Енергетичні напої міцністю 39 градусів

Hot Energy Drink — це не якась там підозріла газована водичка з таурином та гуараною, а справжня сувора українська хренівка від бренду nastoinstva. Виробник дотримується суворих стандартів якості: усі напої створюються без цукру, термообробки та консервантів. Баланс смаку досягається тільки якісними натуральними продуктами, їх ретельним співвідношенням та витримкою.

А ще засновники бренду зізнаються, що терпіти не можуть смак та запах горілки, тому весь їх алкоголь хоч і має міцність 39 градусів, але при цьому приємно пахне складниками (у кожному — не менше 4 інгредієнтів). Таким чином, та ж хренівка має кисло-солодко-пряно-гострий смак. Він починає розкриватися м’якістю меду, яка лавиноподібно переходить з кислинки цитрусів до прянощів з пекучою гостротою хріну.

Ще один цікавий напій бренду — Kalgan Forest Drink, який його автори називають “лісовим віскі” або просто “лісом”. У його складі є різноманітні трави, коріння та копчені ягоди: чудовий діжестів із солодко-пряно-терпким смаком. А напій Leaf Edition переносить з українського лісу у широке українське поле або, точніше, розморений літнім сонцем причорноморський степ: до його складу входить 16 лугових трав та квітів.

Хренівка від nastoinstva

Італія по-українськи

Розташовану практично на півшляху між екватором та північним полюсом 45-ту паралель винороби іноді називають “золотою серединою планети”. Річ у тім, що на ній прироним чином сформувались ідеальні умови для вирощування винограду: Бордо, долина Рони, П’ємонт — усі ці відомі виноробні регіони знаходяться саме на цій 45-тій паралелі. Так само, як і Одеська область України, у якій заходиться село Струмок, і околицях якого розташовані виноградники сімейного виноробного бренду V.Petrov.

У своєму виробництві бренд використовує саме виноград бордоського типу, створюючи якісні та ароматні сухі, напівсолодкі та десертні червоні і білі вина. А ще відому італійську горілку граппу, приготовану за особливим рецептом шляхом перегонки сухого вина. У асортименті — три види алкоголю: очищена сріблом Grappa Silver, настояна на виноградній кісточці Grappa Red і витримана у дубовій діжці Grappa Gold. Як кажуть на П’ємонтщині — cіncіn!

Граппа

Дамо зимі перцю

І звісно, куди ж без перцівки. Правильна перцівка повинна бути такою, щоб від неї захоплювало подих і виступали сльози на очах (уточнимо — сльози простого людського застя любителів міцніше). І саме така “Перцівка” — з перцем чилі, медом та прянощами — вийшла у бренду Voevodka. 

“Якщо вам подобається азійська їжа “для своїх”, а не її адаптований європейський варіант, то цей алкоголь для вас, — із заслуженою гордістю за свій продукт говорить засновник бренду. — Настоянка підходить до гарячих мясних страв. І не забудьте, що гасити гостроту водою марно — тільки рис”. Також у бренду, що використовує у виробництві виключно натуральні компоненти, багато інших цікавих смаків настоянок. Справжні хіти — вишнева, смородинова, імбирна, копчена груша та знову-ж-таки хренівка: куди ж без неї.

Набір настоянок від Voevodka

А як організувати домашній міні-бар розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-organizuvaty-domashniy-mini-bar.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.