Уся правда про салат - приховані калорії

Салат завжди здається легкою та дієтичною стравою, яка точно не зашкодить фігурі. Проте, через деякі продукти це може бути зовсім не так. 

Сухарики 

Жменька сухариків — це додаткові мінімум 100 ккал до вашої страви, і то за умови, що їх обсмажували на сухій пательні. А якщо у рецепті є ще й вершкове масло — можна одразу збільшити калорійність вдвічі.

Чим замінити: на жаль, у готовій страві нічим. Якщо ви хочете з'їсти менше калорій, то потрібно проігнорувати сухарики. Якщо ви готуєте вдома, то у салат можна додати декілька солоних крекерів (близько 30 ккал) або зробити сухарики із цільнозернового хлібу без борошна — із проростків. Продукти із пророщеного зерна засвоюються краще за звичайні.

Сухарики

Хрустка курятина

Хрустка” означає ніщо інше, як сильно обсмажена у олії і гарантує від 300 ккал за доповнення до салату. Уникати хрусткої скоринки, яка складається із борошна, сухарів та, нерідко, рафінованої олії, варто не тільки заради фігури, а й здоров'я.

Чим замінити: вареною курятиною або філе на грилі. 

Курятина

Сир

Сири — відмінне джерело кальцію та білку, особливо, якщо надати перевагу овечим або козячим, які легше засвоюються. Проте, не забувайте, що усього у 30 г горгонзоли та подібних сирах із пліснявою мінімум 100 калорій.

Чим замінити: фета або моцарела мають вдвічі меншу калорійність, а, також, м'які і творожні козячі сири — від 25 ккал/30 г.

Сир

Сушені ягоди

У сушених ягодах калорій у 5-7 разів більше, ніж у їх свіжих аналогах. Також, не варто забувати, що у процесі в'ялення ягід, до них часто додають цукровий сироп, солодкий консервант. У 1 ст.л. із гіркою таких ягід може бути від 92 ккал.

Чим замінити: некалорійними свіжими ягодами (полуниця, малина, ожина, тощо), а, також, цитрусовими — декілька скибочок грейпфруту або мандарину.

Сушені ягоди

Горіхи

Вони, без сумнівів, є корисними, але дуже калорійними. 10-15 грецьких горішків містять близько 185 калорій. А фундук та кеш'ю — ще більше.

Чим замінити: насінням льону або чіа.

Горіхи

Заправка

Середня заправка для салату — це декілька столових ложок оливкової олії, трохи солі та цукру, винний оцет, нерідко тертий сир = мінімум 300 ккал, що можна порівняти із невеликою порцією пасти із томатами та базиліком. Калорійність 1 ст.л. оливкової олії — 110 ккал, не варто про це забувати.

Чим замінити: заправте салат смачною та ароматною олією (оливкова, кунжутна, кокосова) у кількості 1/2 ч.л. та додайте трошки лимонного соку.

Заправка



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.