Вчені працюють над створенням гіпоалергійних горіхів

На конференції Американської хімічної спілки були представлені результати дослідження про створення гіпоалергійних горіхів. Експеримент вже завершується, позаяк гіпоалергійні  горіхи можуть поступити у продаж у найближчі декілька років. Про це розповідає “The Telegraph”. Зараз спеціалісти працюють над кешью, але з часом планують перейти і на інші горіхи.

Горіхи-дияволи

Алергія виникає через неадекватну реакцію імунної системи на конкретні речовини. У даному випадку — на наявні у горіхах протеїни. Реакція може бути різною — від невеликого свербіння до небезпечного для життя анафілактичного шоку. Вченим вдалося за допомогою сульфіту натрію “змінити” протеїни так, щоб імунна система перестала на них реагувати. Тепер горіхи чекає цілий ряд випробувань у лабораторії, коли обробці піддаватимуться цілі горіхи, а не окремі їх складові. Враховуючи, що зазвичай єдиним способом уникнути сильної алергічної реакції на будь-який продукт — перестати його споживати, в той час як гіпоалергійні кешью дозволять алергікам включити їх до свого раціону.

Горіхи

А про те, чому горіхи так дорого коштують, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-gorihy-tak-dorogo-koshtuyut.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.