Вчені склали рейтинг найкорисніших у світі продуктів

Експерти склали рейтинг найкорисніших продуктів у світі, які позитивно впливають на організм.

Вчені Європейської асоціації дієтологів та гастроентерологів вважають, що першим із найкорисніших продуктів у світі є помідор. На думку дослідників, помідори не допускають розвитку ракових клітин, позитивно впливають на серцево-судинну систему, а також є корисними при глаукомі та підвищеному тиску.

Помідори

Друге місце дісталося вівсяній каші, яка, переконані спеціалісти, допомагає при схудненні. Окрім того, каша очищує організм від токсинів.

Вівсянка

На третьому місці опинився багатий на вітаміни ківі, який дієтологи рекомендують їсти при схудненні або для підтримки суглобів.

Ківі

Четверте місце дісталося темному сорту винограду, що сповільнює процес окислення в організмі, п’яте - морепродуктам. Вони, на думку спеціалістів, корисні для суглобів та артерій.

Темний виноград

Шосте місце серед найкорисніших у світі продуктів займає броколі. Така капуста відновлює організм після важких захворювань, допомагає правильно функціонувати печінці, травному тракту, налагоджує обмін речовин.

Броколі

У сьомій стрічці рейтингу виявився авокадо, корисний для серця та кровоносної системи, у восьмій - відновлюючі судини курячі яйця.

Авокадо

 Дев’яте і десяте місця дісталося часнику та оливковій олії відповідно. Вчені впевнені, що ці продукти позитивно впливають на кишечник.

Оливкова олія



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.