Вчені створили хлібопічку для космосу

Вчені створили першу хлібопекарську суміш та хлібопічку, які дозволять астронавтам, що знаходяться на МКС, готувати свіжий хліб. Дослідження приладу та суміші для випічки відбудеться цього року.

Хліб

Новий винахід створений з таким розрахунком, щоб не відправляти на МКС величезні запаси готової їжі, а посилати тільки інгредієнти, оскільки це більш рентабельно. Окрім приготування хліба, розробники також торкнулися вирощування овочів і виробництво цукру.

Хлібопічка для космосу

Також у нової суміші для випічки та у хлібопічки є одна особливість: приготований з їх допомогою хліб не утворює крихт. У 1965 році двоє астронавтів NASA таємно пронесли хліб на борт МКС і з’їли його. Залишки крихт після несанкціонованого бенкету в умовах невагомості розлетілись по всій станції, потрапили у прилади та ледь не викликали пожежу. З тих пір хліб у космічних апаратах був категорично заборонений, але новв хлібопічка повинна допомогти вийти з цієї ситуації і дозволити космонавтам спокійно їсти сендвічі.

Космонавт з хлібом

Тим часом японська компанія займається витримкою у космосі віскі - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/viski-iz-kosmosu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.