Вчені заявили про небезпеку акулячого м'яса

Дослідження співробітників Університету Маямі (США) показало, що в акулячому м'ясі містяться токсини, потрапляння яких в організм людини збільшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань.

Американські вчені зібрали зразки плавців та м'язової тканини 10 видів акул, виловлених в Атлантичному та Тихому океанах. У всіх зразках були виявлені ртуть та β-N-метиламіно-L-аланін (BMAA). Останній, як показали нещодавні дослідження, провокує виникнення бокового аміотрофічного склерозу.

Акуляче м'ясо

 

Концентрація знайдених токсичних речовин в акулячому м'ясі виявилась досить високою. Вчені відмічають, що ртуть і BMAA становлять небезпеку для здоров'я і само по собі, а разом вони чинять ще більший вплив на організм.

Тканини акули мають властивість накопичувати токсини, що представляють загрозу не тільки для самого хижака, а й для людини: продукти з акулячого м'яса, хрящів та плавців широко поширені в азійській кухні та традиційній китайській медицині. Окрім того, у всьому світі користуються популярністю біологічно активні добавки, що містять акулячий хрящ.

Суп з акулячим м'ясом

Вчені попереджають, що у цих продуктах можуть міститись токсичні речовини, що підвищують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, бокового аміотрофічного склерозу, хвороби Паркінсона та інших нейродегенеративних захворювань.

На думку вчених, потрібно розглянути питання про обмеження споживання акулячого м'яса та хрящових тканин. Це не тільки знизить ризик розвитку небезпечних захворювань, а й допоможе зберегти популяцію акул, деякі види котрих знаходяться під загрозою зникнення через зростаючий попит на акулячі плавці, а також через виснаження рибних запасів в цілому.

Акула

Також вчені пов'язали споживання алкоголю з виникненням 7 видів раку - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/alkogol-spryyaye-rozvytku-7-vydiv-raku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.