Вчені знайшли спосіб зробити дієтичну їжу смачнішою

Більшість дієтичної їжі важко назвати по-справжньому смачною. Що хорошого у несолодкому торті або печиві? Вчені придумали, як вирішити цю проблему.

Авокадо

Спеціальний прилад дозволяє поєднувати різні природні аромати, щоб обманути мозок, впевнений у тому, що ця їжа несмачна. Прилад буде презентовано на черговій зустрічі Американської хімічної спілки.

Більшість людей знає, що їм потрібно харчуватись більш здоровою їжею, скорочувати кількість жиру, цукру і солі. Однак саме ці інгредієнти в основному роблять їжу такою смачною. Вчені прийшли до висновку, що запахи здатні компенсувати нестачу цих речовин у їжі та зробити дієтичний продукт більш привабливим для споживача — розповідає доктор Тьєррі Томас-Дангвін.

Салат

У виробництві продуктів харчування досягнення хімічної промисловості використовуються досить давно: у хід йдуть штучні ароматизатори, ефірні олії, різноманітні екстракти. Однак у випадку з дієтичною їжею це не завжди працює, та й ароматизатори часто здатні стати причиною алергії. Ви купили продукт з пониженим вмістом солі. Він виявився несмачним. Ви тягнетесь за солонкою. Сенс дієтичного продукту втрачається. Наша задача — допомогти виробництву дійсно здорових продуктів, які при цьому подобаються споживачам. Так каже доктор Томас-Дангвін. 

Вчені вияснили, що, наприклад, аромат шинки здатний обманути мозок і “зробити” дієтичний продукт більш солоним та смачним для сприйняття. Так вони прийшли до створення приладу, який працює з нюхом під час їжі. Прилад приєднувався до носів учасників дослідження. Їм пропонували понюхати фруктовий сік, потім до запаху приєднувались аромати соку через цей прилад, після чого учасникам експерименту пропонували відповісти на питання про ступінь солодкавості соку. Як показали попередні результати досліджень, прилад допоміг сприймати дієтичну їжу більш смачною, при цьому безпосередньо у продукт ароматизатори не додавались.

Хлопець нюхає круасан

Більше про здорове харчування та дієти читайте тут - http://harchi.info/health.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.